suff - VW Polo 6N GTI - Potfór Sven

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote=""suff""] Przy okazji okazało się że w Potworze lusterka są grzane[/quote]

do tej wypowiedzi, zawsze w 6n w pakiecie z elekryka lusterek szly w pakiecie grzane lustra, spryski i halogeny
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

Dumle: dzięki za namiar. Jeszcze pokombinuję bo może uda mi się odkleić nowe szkło od plastiku i podmienię wkładkę która jest nieuszkodzona.
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

suff
najpierw sprawdź czy działa/grzeje :)
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

same kłopoty z tym moim potorkiem ostatnio.

Dzisiaj Sven dostał nowy 5 bieg. Przeszczep z G40 udał się dzięki Andrzej_89 oraz Sakosowi. Z tego co Łukasz mówił to Jeśli silnik by wytrzymał, auto może rozpędzać się do prawie 260km/h :grin:

Aktualnie pierwsze 4 biegi są standardowe a 5 nadaje się na trasy. Przy 100km/h mam teraz na obrotomierzu 2800rpm. Ciekawe jak to będzie się przekładało na spalanie w trasie, aż sam jestem ciekawy.

Ostatnio zrobiłem 1k km i przy średniej prędkości przelotowej na trasie 90-100km/h spaliło 7.4l/100km :grin: całkiem przyjemnie.
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

suffie, cieszę się, że mogłem pomóc :) życzę przyjemności z jazdy
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

jestem miło zaskoczony przeszczepem 5 biegu z G40. Auto pracuje ciszej, po zatankowaniu do pełna w Sochaczewie do Zielonej Góry dojechałem na niecałej połowie baku (wg. wskazówki, jak to wygląda okaże się przy kolejnym pełnym tankowaniu). Nic tylko się cieszyć :)
Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

od g40 jest 5tka dluzsza ?
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

Dluzsza x milion.
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

dokładnie. przy 100km/h około 2800rpm, a nie 3500 jak w przypadku poprzedniego 5 biegu.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

też tak chce z tą 5. :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

przy 100 na 5 oryginalnie jest 3tys obrotow
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

[quote=""christopherek""]przy 100 na 5 oryginalnie jest 3tys obrotow[/quote]
potwierdzam u mnie tez tak jest, a nawet powiedziałbym 2.9tys, jeśli miales 3,5 tys przy 100km/h to wiedz, że coś się dzieje :crazy:

[quote=""suff""]po zatankowaniu do pełna w Sochaczewie do Zielonej Góry dojechałem na niecałej połowie baku (wg. wskazówki, jak to wygląda okaże się przy kolejnym pełnym tankowaniu). Nic tylko się cieszyć :)[/quote]
z tego co pewnie zdążyłeś zauważyć nie ma się co sugerować wskaźnikiem bo od pełnego baku do połowy wskazówka przesuwa sie bardzo powoli. Z kolei od polowy do rezerwy opada momentalnie, np w dlugiej trasie gdy zatankujemy pod korek to dopiero po 150km wskazówka odchodzi od maximum. a co do wysokich obrotów i spalania to nie ma sie co nimi przejmować bo w ostatniej trasie jaka zrobilem czyli 2200km z lubartowa do coalville UK srednia wyszła 5,6l/100km z czym średnia prędkość autostradowa to 135km/h (licznikowe co daje równiutkie 4 tyś czyli wskazówka na baczność) a chwilami i 160km/h średnio na dłuższym odcinku :crazy: niestety nawet na seryjnym przełożeniu 5 biegu przy załadowanej furze nie dalem rady zrobić wiecej jak 6tys po prostu wskazówka stanęła jak wryta a pedał w podłodze, przy tej prędkości jest równo 200km/h licznikowe ,wiec wątpię żeby dalo rade poleciec te 260km/h ale próboj z chęcią obadam filmik z takiej jazdy ;)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

wszystko zależy jaką się ma skrzynię...akurat u mnie w 100km i skrzynia ETC przy 120km/h jest już coś ok. 4 tys. ...mogłoby być mniej :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

Wg ELSA skrzynie do GTI byly przynajmniej 4 (DTX, ETG, DPR, FFW, z czego te dwie ostatnie do 6n2 co jest dziwne bo christopherek ma FFW u siebie w 6n1).

wojtasllb wiec moze dlatego masz tyle samo rpm co Krzysiek, skoro masz 6n2 i pewnie skrzynie z 6n2 gti.

Chociaz wg znanego wszystkim obrazka z przelozeniami finalnymi skrzyn to 3 skrzynie z w/w maja to samo przelozenie - 3,211.

http://imageshack.us/f/705/skrzynie.jpg/
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""shao""]Wg ELSA skrzynie do GTI byly przynajmniej 4 (DTX, ETG, DPR, FFW, z czego te dwie ostatnie do 6n2 co jest dziwne bo christopherek ma FFW u siebie w 6n1).
[/quote]

w 6N2 GTI były tylko 2 skrzynie montowane: ETG do konca 99roku, i jego następca FFW do konca produkcji
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”