VW Polo 6N by Adi - W końcu gwint!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

Dzisiaj polo dostało nowe oświetlenie kabiny. Zamiast żarówki 5W zastosowałem 18 diod LED z układem ściemniającym (dimmerem). Płytke wykonałem sam w programie EAGLE, wytrawiłem i zlutowałem :D
Każda dioda pobiera 30mA przy napięciu 3V, a więc ma moc 0,09W, stosując 18 sztuk mamy układ o mocy 1,62W (zamiast 5W), a świeci dużo jaśniej :)

Poniżej foty jak to wygląda:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Już zamontowane, zdjęcia robione telefonem więc nie oddają prawdziwego efektu, jest duzo jaśniej niz się wydaje na zdjęciach :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
farmervw
Początkujący
Początkujący

Post autor: farmervw »

no ladnie powiem ci :D samemu by mi sie przydala taka u mnie :) jak bys taka wykonywal to ja sie pisze na taka :)
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gallo »

WOW! Ale fajny efekt, bardzo fajnie to wygląda i na zdjęciu widać, że ładnie świeci ;-) Również by mi się przydało coś takiego w mojej 6n2 :P
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

niestety już takiej nie będę wykonywał, muszę chyba płytkę trochę skrócić bo nie można teraz ręcznie włączyć lampki, coś w środku blokuje.

Mały prezent dla polówki pod choinkę :crazy:
Obrazek
Wesołych!
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

udostępnij może chociaz schemat i maskę na płytkę (najlepiej w manualach) ;)
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Ostatnio miałem sporo czasu i żeby zabić nudę postanowiłem trochę wypolerować pokrywę zaworów, do idealnej polerki dużo tu brakuje ale pokrywy nie zdejmowałem z silnika a i tak sie błyszczy :grin: Przed lub od razu po świętach wstawiam tłumik rozprężny AWG zamiast katalizatora i zakładam gwint, teraz PILNIE szukam opon 165/45R16. Wszędzie tylko nówki a ja chcę używane, bo polo za rok czy 1,5 będzie szukało nowego właściciela..

Obrazek

Pozdrawiam :piwo:
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Katalizator wycięty, tłumik rozprężny wlazł w jego miejsce :D Jest cicho, prawie bez różnicy, może coś pomyślę z tłumikiem końcowym by uzyskać głębszy dźwięk.
Gwint założony, opony nówki nankang ns2 165/45R16 na feldze 7J, na razie jest dość wysoko (skręcony na około 5-6mm), ale we wtorek będzie niżej :butcher:
Obrazek Obrazek
Po świętach biorę się za pranie siedzeń bo już na nie patrzeć nie mogę.
Co sądzicie o takim setupie? Myślę że gdy siądzie niżej (zwłaszcza tył) to będzie dobrze :blush2:
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
rudy165
Początkujący
Początkujący

Post autor: rudy165 »

ładny projekt :) i ładnie sie prezentuje na tych 16' czekam na fotki jak skręcisz gwint w dół :)
Awatar użytkownika
cresone
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: cresone »

Fajna felga, ciekawie to wygląda
Chętnie zobaczę więcej fotek
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: el nińo »

Nieźle to wygląda :D nie chcesz foteli od GTI? :mrgreen:
el nińo
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""el nińo""]Nieźle to wygląda :D nie chcesz foteli od GTI? :mrgreen:[/quote]

Za ile? :grin: Nie chciałem już więcej kasy wkładac w tym roku a mnie ciągle ktoś kusi, a to dystanse a to dokładka gti a teraz fotele :grin: :crazy:
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: el nińo »

Będę chyba w pl w połowie maja na tydzień i mogę je zabrać ze sobą, oddam Ci je za bardzo małe grosze ;) Przedtem musiały być na nich pokrowce bo są w idealnym stanie, boczki już nie do końca :(
Jest tez inna opcja, mogę mieć problem z moim montażem nowych foteli w nl i myślę żeby zrobić to właśnie w maju w Polsce. W tej sytuacji będę szukał kogoś kto by to dobrze ogarnął. Jakbyś znalazł/polecił kogoś konkretnego kto szybko by mi to zrobił za jakąś normalna kasę to oddam Ci wnętrze ori za darmo ;P
el nińo
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Mam kilka takich znajomych, popytam czy dadzą radę z montazem. Bardzo male grosze czyli? Napisz w pw :D
Edit: Gdy silnik jest zimny, jadąc i wciskając mocniej pedał gazu to przy około 1800 obr/min silnik jakby przerywa(dusi się) na sekundę lub dwie i potem przyspiesza normalnie. Przy zagrzanym silniku wszystko chodzi jak igła, mam problem jedynie przy zimnym, najczęściej gdy po odpaleniu od razu gdzieś wyjeżdżam i gwałtowniej chce przyspieszyć. Przyspieszając delikatniej tego problemu nie ma. Co to może byc? Moze odma do wyczyszczenia?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Dzisiaj było tak ciepło, że zdecydowałem się w końcu wyprać wnętrze, przy okazji się opaliłem, mam całe ramiona i plecy czerwone :mrgreen:
Kupiłem płyn do prania dywanów i tapicerek firmy karcher, dedykowany do odkurzacza (nie polecam, wydałem kasę, a plamy zostały) okazało się ze woda z sodą oczyszczoną i odrobinę proszku do prania były bardziej efektowne, na zdjęciu widać ile syfu wciągnąłem odkurzaczem :D
Gwint miał być skręcony w zeszły wtorek jednak zabrakło czasu, jutro w końcu będzie leżało jak powinno i wstawię foty :)

Obrazek Obrazek Obrazek
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
MarcinSk
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MarcinSk »

fajnie sobie działasz, pomysł na podświetlane wskazówki rewelka kilka stron wcześniej...mieszkał byś bliżej to bym się wpraszał z prośbą o pomoc przy ogarnięciu ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”