[6n]Wszysko o: Zegary, Licznik - wymiana, rodzaje, wskazówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: klocek »

jak wyglada podlaczanie licznika od 6n2 ? posiadam aktualnie 6n1 z 99r czyli po malym lifcie, z silnikiem diesla 1.9aef moge miec kompletna deske z 6n2 wraz z licznikami, duzo zabawy jest z podlaczeniem tak aby wszystko dzialalo jak nalezy ? predkosc, obroty, wskaznik paliwa , temperatury, licznik pochodzil by z 6n2 1.3 benzyna
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""sebeq""]wszystko działa idealnie kumpela zadowolony lecz wyswietla tylko na liczniku airbak samochodzik z kluczem i abs ale to nic grunt ze działa [/quote]
Airbag skasowac kompem, immo zakodowac w nowych zegarach, ABS to trzeba sprawdzić jaki babol.
[quote=""klocek""]jak wyglada podlaczanie licznika od 6n2 ? posiadam aktualnie 6n1 z 99r czyli po malym lifcie, z silnikiem diesla 1.9aef moge miec kompletna deske z 6n2 wraz z licznikami, duzo zabawy jest z podlaczeniem tak aby wszystko dzialalo jak nalezy ? predkosc, obroty, wskaznik paliwa , temperatury, licznik pochodzil by z 6n2 1.3 benzyna[/quote]
oprócz deski i zegarów musisz przełożyć boczki drzwiowe bo będzie to kijowo wyglądać.
a całe wnętrze do 6n1 z 6n2 wsadzał turzol, ale nie wiem czy jego temat jeszcze jest na forum. poszukaj.
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: klocek »

szukalem troche i znalazlem tylko fotki ale wiecej informacji nie ma co do podlaczania samego licznika, o ile przelozyc deske i boczki jestem w stanie sam zrobic to z elektryka sie nie znam wcale wiec jesli to wyglada tak ze "odlaczam stare podlaczam nowe" to nic strasznego ale jesli trzeba kombinowac z polowa instalacji to bedzie problem
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

http://allegro.pl/r5-diodowe-zarowki-do ... 74868.html

Będą te żarówki pasowały do podświetlenia licznika przedliftowym? Bo mi padły ori zarówki :crazy:
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""adik300i""]http://allegro.pl/r5-diodowe-zarowki-do ... 74868.html

Będą te żarówki pasowały do podświetlenia licznika przedliftowym? Bo mi padły ori zarówki :crazy:[/quote]

tak
Awatar użytkownika
bzyku777
Początkujący
Początkujący

Post autor: bzyku777 »

[quote=""klocek""]jak wyglada podlaczanie licznika od 6n2 ? posiadam aktualnie 6n1 z 99r czyli po maly lifcie[/quote]
zegary z 6n2 wymagają podłącznia lini Can czego w 6n1 nie ma
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

jak nie zapomne to obadam, bo ja pamietam ze tam w liczniku zadnego CAN nie ma, ba nawet w tym aucie ani sterownika can nie ma. Obadam zielona wtyczke bo tam leci po canie i bede wiedzial, bo nie pamietam dokladnie
[size=12px][/size]
P
Petr_C
Newbie
Newbie

Post autor: Petr_C »

Witam, napisze moze na poczatku ze auto nie jest moje tylko zony, i nie jezdze nim za czesto wiec ciezko mi co kolwiek poiedziec wiec zwracam sie do was o pomoc. Polo chyba 6n2 1.9 sdi rocznik 2000 open air (sorry ale nie pamietam wlepki z bagaznika ), sypnal sie licznik okolo 2 lat temu wymienilem, tyle ze na benzynowy (jakis majchel cos tam podobno przeskalowal) i znowu to samo licznik kleknal, i moje pytanie jest nastepujace czy jak teraz kupie licznik do diesla czy znowu cos tam bedzie trzeba skalowac czy poprostu wsadzic i bedzie pasowal. Moje drugie pytanie w zwiazku z tym ze jest malo licznikow do polo sdi czy moge bez problemu wsadzic tam licznik od lupo albo czegos innego. 3 prosba czy moze wrzucic ktos oryginalny numer licznika do w/w auta, i ostatnia czy zna ktos jakis dobry warsztat w cz-wie gdzie mogliby zajac sie elektryka w tym aucie.
Sorry za wszystkie chyba ale nie wiem dokladnie wszystkiego, a nie chce udawac orla :D
k
kolasek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kolasek »

Witam, dzisiaj rano jadę sobie do pracy i nagle strzałka od prędkościomierza opadła i już nie działa... jest na dole i jak zwiększam prędkości to niby się rusza w takim sensie jakby mierzyła prędkość na dole :) pozostałe wskazówki działają bez zarzutu... licznik nalicza kilometry... tylko ta jedna od prędkości zwariowała... z miesiąc wcześniej mechanik wymieniał mi kostkę w kierownicy, możliwe, że coś mechanik naruszył podczas wymiany? jak ktoś zna przyczynę i jak to naprawić to niech napiszę, z góry wielkie dzięki, męczy już mnie prowadzanie do mechanika i wydawanie pieniędzy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
GrigorVR6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GrigorVR6 »

Witam.Wczoraj założyłem zegary z Golfa IV i powiem od razu że dość ciężko wchodzi bo jest ciut większy od ori,na bank trzeba poułamywać wszystkie uchwyty w liczniku jak i w desce te na dole bo nie wejdzie.Belenda licznika też nie podejdzie trzeba szlifować bo nie da rady jej dokręcić i jest szpara.aha jeszcze jest mały 'problem' z obrotomierzem bo zaniża prędkość i to też zależy prze jakich prędkościach np. 50 km/h na liczniku a w Vag'u 54,przy 100km/h-110 km/h,nie wiem czy kodawanie by pomogło czekam na odp.pozdrawiam
Obrazek
V
Vindx
Newbie
Newbie

Post autor: Vindx »

Witam drogich kolegów i koleżanki!
Piszę z prośbą o pomoc a zarazem z zapytaniem.
Posiadam w swoim polo 1.4 60KM 6n `98 poliftowe budziki i wszystko działa jak należy po za wskazówką od prędkościomierza.
Podczas jazdy normalnie działają wskazówki obrotomierza,temp,paliwa,podświetlenie i wszystkie komendy od komputera a igła od prędkościomierza ani drgnie.
Czy posiada ktoś wiedzę jak to można naprawić czy trzeba kupić nowy licznik?
Ostatnio zmieniony 22 mar 2013, 14:16 przez Vindx, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Ale jak nie dziala, w ogole nie dziala, czasem nie dziala, przeklamuje, czy skacze???
Moze tylko impulsator na skrzyni Ci nawalil....
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
GrigorVR6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GrigorVR6 »

Panowie ja mam pytanie,mianowicie jeżeli mam licznik z golfa 4 1.4 16V w polo 6n i zaniża prędkość wraz ze wzrostem prędkości to czy wymiana impulsatora z tego golfa by cos pomogla?
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 17:38 przez GrigorVR6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
k
kolasek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kolasek »

Witam, dzisiaj rano jadę sobie do pracy i nagle strzałka od prędkościomierza opadła i już nie działa... jest na dole i jak zwiększam prędkości to niby się rusza w takim sensie jakby mierzyła prędkość na dole :) pozostałe wskazówki działają bez zarzutu... licznik nalicza kilometry... tylko ta jedna od prędkości zwariowała... z miesiąc wcześniej mechanik wymieniał mi kostkę w kierownicy, możliwe, że coś mechanik naruszył podczas wymiany? jak ktoś zna przyczynę i jak to naprawić to niech napiszę, z góry wielkie dzięki, męczy już mnie prowadzanie do mechanika i wydawanie pieniędzy. Pozdrawiam
p
papiko1
Newbie
Newbie

Post autor: papiko1 »

Witam wszystkich,mam problem z podłączeniem licznika vw polo 95r.Zmieniłem cały środek na 99r. łącznie z konsolą i teraz mam problem z licznikiem,wtyczka jest inna.znalazłem podstawowe kontrolki kierunki,światła mijania,podświetlenie i obrotomierz.Reszta nie chce chasać.Może któryś z kolegów kiedyś przerabiał kostke od licznika takiego 99r aby działał w 95r.Dzieki wielkie z góry za jaką kolwiek pomoc.pozdro
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2013, 21:10 przez papiko1, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”