ten schowek na książkę jest w porządku, gorzej jak trzeba po nią sięgnąć i wybebeszyć cały schowek przed pasażerem ten obok prawej stopy pasażera jest moim zdaniem mało funkcjonalny, ale zgodzę się w pełni z woolfikiem, schowki pod fotelem w szufladach to jest to, właśnie tam trzymam kamizelę plus jakieś drobiazgi, w drugim mam apteczkę, jakiś kubek awaryjny, uchwyt do tel/navi, a i nie zapomnijmy, że w standardowym schowku w głębi pod radiem to można się zgubić
"3,5 czy 3,8 sek do 100km/h i tak i tak się zesrasz z wrażenia, więc po co przepłacać jak to szybsze auto jest zazwyczaj dwa razy droższe..."
hej, pytanie do dieslów.... miałem przyjemność przejechać się dzisiaj 2ma polami 6r w dieslu ( firmowe więc wyposażenie ascetyczne)... ale co mnie przeraziło - to stosunkowo strasznie głośny silnik ( jak na diesla!), samochody ze szczątkowym przebiegiem a pracują jak zarzynane od miliona kilometrów... czy tak jest u wszystkich diesli w r6?
Mam pytanie mam silnik 1.6 tdi ale stety niestety 75 koni tylko i mam pytanie czym on roznia sie mechaniczne od wersja 90 koni (czy wogole sie czyms rozni bo gdzies wyczytalem ze niby tylko programem ale czy ja wiem dlatego pytam )? czy roznia sie tylko programem w silniku ? Dziekuje z gory za odp pozdrawiam
Gdzies miałem w pdf podręcznik użytkownika vw polo 6r (tego nie dostajesz razem z autem) ale teraz jakoś nie mogę znaleźć, tam chyba było właśnie napisane, że 1,2 60 i 70 km różnią się tylko programem, i chyba właśnie 1,6tdi 75 i 90 też, ale głowy co do diesla uciąć sobie nie dam.
Podłączę się pod wrażenia z eksploatacji.
Irytują mnie dźwięki - piszczenie - przy kontakcie podeszwy buta z gumą pedału sprzęgła przy jego używaniu, szczególnie jak podeszwa jest mokra. Myślałem o założeniu metalowych nakładek, tak jak miałem w poprzednim aucie, ale konstrukcja pedału właściwie to uniemożliwia bez wiercenia. Wolałbym założyć coś co nie wymaga psucia oryginału. Jak można rozwiązać ten upierdliwy problem?
Nakładki oryginalne stalowe wciska się jako zamiennik "gumek", nic się nie niszczy - do dostania w ASO za 100 zł. Nr katalogowy 8N1 064 200, tylko nie wiem, czy rozwiązują problem piszczenia, bo szczerze mówiąc nie zwracałem na to uwagi
A jest może jakaś opcja zainstalowania 'normalnej' podstopnicy, tzn. żeby nie było wykładziny ze wzmocnieniem tak jak jest teraz, a normalna plastikowa (czy metalowa) nakładka? Oczywiście mam na myśli w miarę bezinwazyjne rozwiązanie...
Zrobione 19kkm. W sumie jest jedna rzecz o którą warto spytac, jakoś wcześniej mi umknęła, a jest od nowości chyba. Mianowicie baaaardzo rzadko, ale jednak, powiedzmy raz na miesiąc-dwa, gdy hamuję, to czuję, jakby pedał zaczynał łapać parę cm wyżej niż zazwyczaj, i w miarę tego jak hamuję to'wysokie łapanie' odpuszcza lekko. To nie ma nic wspólnego z siłą hamowania, tylko jakby wciskając hamulec jakby 'pierwszy opór' czuć wcześniej niż zwykle, i pół do jednej sekundy to ustępuje i czuć jak punkt tego 'pierwszego oporu' się przemieszcza dalej.... Nie wiem jak to dokładniej opisać Może to jakiś aktywny system wspomagania pedałów? Co sądzicie?
[quote=""kar01""]Zrobione 19kkm. W sumie jest jedna rzecz o którą warto spytac, jakoś wcześniej mi umknęła, a jest od nowości chyba. Mianowicie baaaardzo rzadko, ale jednak, powiedzmy raz na miesiąc-dwa, gdy hamuję, to czuję, jakby pedał zaczynał łapać parę cm wyżej niż zazwyczaj, i w miarę tego jak hamuję to'wysokie łapanie' odpuszcza lekko. To nie ma nic wspólnego z siłą hamowania, tylko jakby wciskając hamulec jakby 'pierwszy opór' czuć wcześniej niż zwykle, i pół do jednej sekundy to ustępuje i czuć jak punkt tego 'pierwszego oporu' się przemieszcza dalej.... Nie wiem jak to dokładniej opisać Może to jakiś aktywny system wspomagania pedałów? Co sądzicie?[/quote]
To może być wspomaganie hamowania na podjeździe: zauważ, że gdy stoisz "pod górkę" wystarczy tylko delikatnie trzymać pedał hamulca (ale właśnie jeśli chcesz to możesz go mocno docisnąć), zauważ też, że po zdjęciu nogi z pedału masz około dwóch sekund na ruszenie bez cofnięcia się choćby o milimetr zanim hamulec faktycznie "puści".
Tym niemniej kiedyś miałem podobną sytuację o której piszesz w innym aucie to wiązała się ona z nieszczelnością układu hamulcowego, więc jeśli ten efekt nie występuje tylko "pod górkę" to sprawdz układ hamulcowy.
dziś jestem w lekkim szoku otóż parę razy przetarłem szybę wskaźników szmatką z mikrofibry i teraz mam tam zarysowania!! widocznie tylko pod słonce, ale okrutnie dużo ich się zrobiło a teraz po mocniejszym przetarciu mienią się kolorami tęczy ... wtf, tak kiepski miekki plastik? jestem bardzo zawiedziony tym elementem ;/ macie jakieś rady jak to spolerować i co dalej..? nie czyścić ?
Taki kiepski material,u mnie to samo.Kup gdzies taka specjalna paste do polerowania wyswietlaczy w tel.kom.powinno pomoc.Poza wyswietlaczem jeszcze trzeba uwazac na plastyki w aucie bo tez sa poddatne na rysy,nie wspomne o lakierze.