boschmann czy alphard ???

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Danioles , zaczniemy od tego że zapytam czy wygłuszałeś drzwi, pewnie nie.
Więc zacznij od tego żeby wygłuszyć drzwi.
viewtopic.php?f=6&t=53326

tu masz mocowania (zapytaj od której wersji)

kable głośnikowe idą pomiędzy drzwiami (kup peszel takki karbowany), kleme i kable zasilające.
Radio wybierz na wygląd , w tej kwocie kupisz praktycznie to samo w nowych.
Jak bez wzmacniacza to kup Macromy , fajnie grają pod radiem. Z tych 100mm bym zrezygnował, na rzecz tweeterów w słupkach.
F
Freshu6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Freshu6 »

Panowie co sądzicie o Infinity Kappa 693i chciałem sie dowiedzieć jakiś opinii bo w necie same tematy na obco języcznych forach jeszcze jak by po niemiecku pisali a tu sam angielski .
k
karolik8
Początkujący
Początkujący

Post autor: karolik8 »

Panowie chcę zawalić sobie jakąś skrzynkę i wzmacniacz do bagażnika w polo 6n2 . jednak ochota na skrzynkę odchodzi mi tak szybko jak pomyslenie że kabel od wzmaka trzeba doprowadzić do akuu .. a Z tym raczej będzie problem prawka ? nie ma tam może gdzieś z tyłu wyjścia 12v do którego można by się wpiąć ?
Awatar użytkownika
sprajt
Konkretnie zainteresowany

Post autor: sprajt »

Dlaczego to ma być problem, prosta robota. Podłączasz pod klem plusowy, rozbierasz lewą część auta, kable prowadzisz pod listwami aż do bagażnika, masa do jakiejś śruby w bagażniku i wszystko ładnie. Najwięcej roboty jest z rozebraniem i złożeniem ale tak to lajt.
Obrazek
k
karolik8
Początkujący
Początkujący

jak przeprowadze tego plusa pod aku ze środka ?
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

Powerbass S-6C Podejdą w drzwi do 9n bez przeróbek ?? Boczka też ciąć nie chcę.
Awatar użytkownika
rekos
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rekos »

[quote=""karolik8""]jak przeprowadze tego plusa pod aku ze środka ?[/quote]
Nie - musisz ciągnąć z akumulatora.
Ja przeciągnąłem przez "wylot klimy" po prawej stronie pasażera na wysokości nóg.
k
karolik8
Początkujący
Początkujący

[quote=""rekos""][quote=""karolik8""]jak przeprowadze tego plusa pod aku ze środka ?[/quote]
Nie - musisz ciągnąć z akumulatora.
Ja przeciągnąłem przez "wylot klimy" po prawej stronie pasażera na wysokości nóg.[/quote]

nie mam klimy w swoim polo :d
Awatar użytkownika
sprajt

Post autor: sprajt »

Podnosisz maskę i masz tam plastik pod szybą, wycieraczki odkręcasz i zdejmujesz kawałek plastiku, następnie podważasz gumową uszczelkę w której idą kable, robisz w niej mała dziurkę i pchasz kabel, a on wychodzi pod kierownicą
Obrazek
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

Post autor: damian2933 »

[quote=""piotrek1993""]Powerbass S-6C Podejdą w drzwi do 9n bez przeróbek ?? Boczka też ciąć nie chcę.[/quote]
wejdą jedynie musisz zapatrzeć się w dystanse mdf
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
S
Szczepek-69-
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Szczepek-69- »

W moim polo mam seryjne głośniki w podszybiu. Chciałbym skompletować dobry zestaw na przód. Myślę o drzwiach. Wiem że muszę kupić ori mocowania i kieszenie z miejscem na głośnik. Radio jakieś tam jest. Ma wyjścia na wzmacniacz. Budżet hmm...wole dać więcej i być zadowolony z efektu. Jakie głośniki polecacie ? Może poszukać używanych ? Sprzedaje ktoś ? Chciałbym dołożyć wzmacniacz. Jaki polecacie ? Podłączeniem i wygłuszeniem zajmie się warsztat, myślę że zrobią to lepiej niż ja sam. Czy te małe głośniki wysoko tonowe będą w zestawie ? Można je jakoś przymocować do tego plastiku przy lusterkach ?
Obrazek
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

[quote=""Szczepek-69-""]W moim polo mam seryjne głośniki w podszybiu. Chciałbym skompletować dobry zestaw na przód. Myślę o drzwiach. Wiem że muszę kupić ori mocowania i kieszenie z miejscem na głośnik. Radio jakieś tam jest. Ma wyjścia na wzmacniacz. Budżet hmm...wole dać więcej i być zadowolony z efektu. Jakie głośniki polecacie ? Może poszukać używanych ? Sprzedaje ktoś ? Chciałbym dołożyć wzmacniacz. Jaki polecacie ? Podłączeniem i wygłuszeniem zajmie się warsztat, myślę że zrobią to lepiej niż ja sam. Czy te małe głośniki wysoko tonowe będą w zestawie ? Można je jakoś przymocować do tego plastiku przy lusterkach ?[/quote]

masz 75 stron na twoje pytanie nie ma co wałkować milion razy tego samego
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
k
karolik8
Początkujący
Początkujący

Panowie musze kupić zesaw jakiś kabli do wzmacniacza 2 kanałowego .. czy takie tanie :

http://allegro.pl/03-zestaw-kabli-do-wz ... 64474.html

dadzą rade ma ktoś może takie ?
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

jaki masz wzmacniacz,tego zestawu nie kupuj straszna tandeta poszukaj używanych na tablicy ew szukj zestawu holywooda
k
karolik8
Początkujący
Początkujący

Wzmacniacz to AudioMedia EX 600.2 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”