Szanowni forumowicze. :hello: Przeczytałem chyba wszystkie tematy odnośni swap-ów i tym podobnych przekładek ale jakoś nie mogłem nic znaleźć na temat silnika 1.6 na gaźniku z Golfa II. Wszędzie jeżeli było to poruszane była mowa o 1.6 ABU i raz o ewentualnej podmiance dolotu i gaźnika zamiast mono. Wiem, że powoli nadchodzi zmierzch świetności mojej jednostki 1.05 NZ (gaźnik) i zaczynam już szukać dawcy i wyczytałem, że z 1.3 NZ nie byłoby praktycznie żadnego problemu w kwestii zarówno mechanicznej jak i elektrycznej ale czy ktoś kiedyś zamierzał się właśnie do 1.6 na gaźniku-poprzedniku ABU? :niewiem:
Bardzo bym prosił o sugestie, porady w tej kwestii, gdyż nie ukrywam, że z mojego porównania wychodzi na to, że za cenę ABU kupiłbym dwa na gaźniku

dodam, że rajdowo nie chcę jeździć dlatego nie chcę kłaść aż tak bardzo nacisku na konie pod maską ;-)
Poza tym, nie mam ani kawałka komputera sterowania i wszelkie chęci zaadoptowania takiego cudu pod jaki kolwiek wtrysk do siebie łączyło by się chyba z ogromnymi kosztami, co?
-- Wto Wrz 15, 2009 1:13 pm --
Przepraszam, poprawka: mój silnik to 1.05HZ :blush2: