[quote="kuci5"][quote="patrycju5z"]Witam,
Czy macie jakąś magiczną recepturę na zarysowania lakieru powstałe w wyniku używania szczotki na myjni samoobsługowej?[/quote]
Korekta lakieru...[/quote]
Czyli w grę wchodzi tylko mechaniczne zrywanie cienkiej warstwy lakieru ?
tak, szczotkami nie dotyka się lakieru chyba że na felgach :blush2:
co do blach hola- tak ma wypełniacze- ale to jest glaze czyli odżywka dla lakierui głónąjego zaletą jest to że podbija efekt lakieru i nadaje we looku a to że oszukuje troszeczkę to przynajmniej widać kiedy znika i ukazuje swirle :piwo:
nie ma potrzeby takiej- wosk musi siąść na lakierze a później delikatnie mikrofibrom zbierasz to co zostaje i tyle futro stosuje się tylko z pastą i to do ostrego cięcia lakieru- nakladanie i sciaganie wosku to wisieńka na torcie- wosk można połozyć maszynowo- w zależności co to za wosk :piwo:
Nie wiem jak inni, ale ja używam i polecam środek firmy Mothers- Mag & Aluminum Polish
Używałem wcześniej czegoś do aluminium firmy K2, jednak Mothers robi robotę No i przede wszystkim cena- oscyluje w granicach 30zł, a jest bardzo wydajna.
[quote="damianese"]tak, szczotkami nie dotyka się lakieru chyba że na felgach :blush2: [/quote]
Miałem dość uświniony lakier zaschniętym błotem i skorzystałem ze szczotki bo zwykla woda pod cisnieniem nie miala by szas. Niestety trochę uszkodziłem lakier.
[quote="Kuba"]Jaką z past warto kupić aby zadbać o polerowane aluminium ?[/quote]
zwykła SONAXA z marketu daje rade , omijaj te pasty z allegro w sztyfcie(taki wałeczek) nie wiem do czego może to służyć napewno nie do polerowania alu, ani filcem ani szmacianym krążkiem nie ma po tym efektu.
Kuba
[quote="kuci5"]polecam środek firmy Mothers- Mag & Aluminum Polish[/quote]
tak można robić jak chcesz mocniej odświeżyć
[quote="pawellini"]Najpierw gruboziarnistym AUTOSOLem a potem można wykończyć Meguiar's Hot Rims Mag and Aluminum Polish[/quote]
[quote="marcc_Jr"]ile powinien wosk lezec na lakierze zeby go potem spolerowac ? mowa o megs#16[/quote]
Najlepiej wykonaj sobie "test palca". kiedy wosk leży już na lakierze, po kilku-kilkunastu minutach, przejedź palcem po powierzchni, jeżeli, w miejscu, w którym przejechałeś zostają smugi, to odczekaj jeszcze chwileczke. Wosk, nadaje sie do polerowania, kiedy po takim zabiegu, lakier pozostaje bez smug wosku. Wtedy poleruj.