mam pytanie. mam sprezyny z oznaczeniem 200,600VA/37 05/00 cos takiego bo mam jeszcze napisze dokladnie czerwonego koloru i amortyzatory vw 12v 23=00 niebieskie i nie wiem co to znaczy jak ktos wie to prosze o pomoc z gory dzieki
[quote=""Slawek-ch""]Ja mam inne pytanie.Zauważyłem że w mojej Polówce z przodu brakuje po jednym ogniwie w oby dwóch sprężynach i mam sprężyny od golfa 2 i czy one by podpasiły?Jeżeli nie to co zrobić?Kupiłem na tył nowe amorki i moje zapytanie co zrobić żeby auto nie stało dziobem do góry??[/quote]
Maciej
akurat znam dwóch magików którzy kombinowali z kolumnami którzy przekombinowali
jeden właśnie na pasach pas strzelił kolumna wystrzeliła jak z procy w sufit.
a drugi ściągacze źle założył i sprężyna wypaliła mu w zęby. akurat to nie jest zabawka i z tym trzeba uważać.
vwkas18
podziękował też mi się 17 wydawało a zmierzyć chwilowo nie mam jak. bo o zawieszeniu myślę:)
Mam taki problem. Koło od strony kierowcy jest cofnięte do tyłu.
Od strony pasażera stoi dobrze.
Nie przeszkadzało mi to do czasu aż założyłem glebę, gdy wjadę w większą dziurę to właśnie to koło trze o nadkole.
Jak mogę owe koło przesunąć do przodu o 3-4mm. Wtedy będzie idealne.
Sprawdziłeś czy łożyska nie masz wybitego w kolumnie mcperson i czy kolumna jest prosta?? i czy wachacz nie jest przekoszony po jakimś krawężniku ??albo mocowanie wachacze bo może ktoś kiedyś coś majstrował.
Kiedyś przykosiłem w krawężnik z tym że, ałto szło na następny dzień do mechanika:
Oba wahacze nowe, nowe łożyska, nowe mocowania i gumy stabilizatora(wszystkie), nowe drążki kierownicze. A i dla pewności całego McPersona wymieniłem, i na zbieżność z bydlakiem.
Owszem koło poszło do przodu i to dość sporo, nie przeszkadzało mi to ani trochę. Ale to było na serii :crazy: .
Teraz czuje że też mam na czymś luz, kierownicą idzie wyczuć ale nie wiem co to.