a tak wogole to w ktorym miejscu jest czujnik ? bo nie wiem. na czarno raczej ale jak sie zapali to jest dizo a pozniej juz normalnie. jakies foto moze z tym czunikiem gdzie sie znajduje ? gdzie taki tani mozna kupic na allegro czy w jakims zwyklym z czesciami? fitr juz wymienilem i wg mnie lepiej pracuje teraz silnik.
Pod pierwszym z prawej wtryskiwaczem jest przewód z płynem chłodzącym i tam (przynajmniej u mnie) jest na zielonej zawleczce włożony czujnik. podpowiem że jest podłączony poprzez wtyczkę z kabelkami...
odczep kabelki, wyciągnij zawleczkę, .. i tu się przygotuj... jak wyciągniesz czujnik wycieknie Ci płyn więc musisz działać szybko i najlepiej na zimnym silniku... po wyciągnięciu czujnika sprawdź czy jest na nim gumowy oring czy został w gnieździe... wyciągasz oring, (zdejmujesz z starego czujnika), ja nowy kupiłem... zakładasz na nowy czujnik w zatykasz otwór. Później zawleczka, kabelki i nie zapomnij uzupełnić płynu... mnie wystarczyło 1 litr...
ten zamiennik kupiłem w normalnym sklepie z częściami... mieli na miejscu... mi po 3 tysiącach zaczął wariować... na wskaźniku pokazywał 90 stopni a "komputer widział" 20...
ok dzieki bardzo za info. mam nadzieje ze pomoze wymiana czujnika i bedzie ok. bo gdzies czytalem ze jak czujnik uszkodzony to tez moze wetylator nie dzialac.