Pojemnośc zbiornika paliwa?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Parówa
Początkujący
Początkujący

Post autor: Parówa »

ciekawe dlaczego druga połowa schodzi szybciej bo np w hondzie mam tak samo :) pewnie jakieś powiązanie jest :)
to jutro doleje do pełna :) i zobaczę ile mi pali bo nogę to mam raczej ciężko ale staram się nie przesadzać i ostatnio wrzucam 5 i toczę się 60km/h :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

[quote=""Parówa""]ciekawe dlaczego druga połowa schodzi szybciej bo np w hondzie mam tak samo pewnie jakieś powiązanie jest [/quote]
ja to bym powiązał z kształtem baku, ponieważ bak nie jest np. cylindryczny ale gdyby był to wychylenie wskazówki na desce było by proporcjonalne do poziomu, czyli charakterystyka użytego potencjometru będzie liniowa a w przypadku nieregularnego kształtu zdani jesteśmy użyć potencjometru o nieliniowej charakterystyce.
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
k
kruszan
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: kruszan »

Może i mieć troszkę więcej jak 42l, ostatnio kupiłem trochę diesla i ulokowałem w beczkach na działce, miałem równo odmierzone w beczuszkach z podziałkami, bynajmniej nie przeze mnie tylko przez tego kto je tankował :P Wlałem to co zostało czyli jedną 20l potem 2x10l i weszła jeszcze 5ka :shock: nie wiem czy aż 3litry różnicy są w przewodzie korek - bak, ale dopiero po skończeniu dolewania z 5ki zobaczyłem paliwko na własne oczy.

Na stacji jak tankuje to też czasami wchodzi po 39 - 41 litrów, a nie jestem desperatem by na 1l na stacje jechać. Podnosi się troszkę wskazówka po włączeniu zapłonu!

Bak mam oczywiście oryginalny.
VW Polo 86c2f steiheck 1.4D 1994, rakieta :P
m
mucha757
Newbie
Newbie

Post autor: mucha757 »

Na rezerwie średnio zrobisz około 80 km ja zrobiłem 85km zajechałem na stacje i do pełna weszło 39,8 litra po sam korek także jest jakies 40-41 litrów :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”