[6n] 1.9d problem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

[quote=""wodzu.janovia""]piotreku6n napisał(a):
a ja wyjełem ta gume z tej poduszki i bróciłem ją odwrotnie i tex jest ok. koszty - 0 i roboty 20 minut każdy to moze zrobic a nie lecieć z byle g... do aso

JA zrobiłem podobnie ale najpierw rozkręciłem całość potem wyczyściłem z kawałków rdzy pomalowalem i złożyłem różnica jest [/quote]
Opony pewnie też zmieniacie miejscami jak się zużyją :)
Właściwości gumy każdy chyba zna i wie, że po upływie czasu parcieje i twardnieje i tego typu naprawa jest chwilowa, ale jak ktoś lubi fuszerki to jego sprawa.
Hehehe nie chcę wiedzieć, co robicie z prezerwatywami.
Awatar użytkownika
jura222
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jura222 »

u mnie w 1.9D AEF jest dokładnie tak samo !! Koledzy jak wsiądą to mówią "co to buczy" bądź "ej czemu tak trzęsie" , przy tych trzęsawkach mi plastiki bruczą, czasami prawą nogą jak stoję na czerwonym, odginam cały kokpit i się uciszają bo można cholery dostać :| Ustawiane miałem na pompie, na czymś tam obok ... łeee tam, jak obroty mam ustawione na 900 to cisza jest, ale czuć jednak po pracy silnika taki efekt jakbym na gazie trzymał go trochę, wiadomo! jak mam 870-880 to w czasie jazdy wszystko ok, a na czerwonym to wibra w aucie ...
Też po nowym roku jadę wymienić tą poduszkę i zobaczymy efekt !! :blind:
b
bogi007
Początkujący
Początkujący

Post autor: bogi007 »

jesli masz taka mała predkosc obrotowa na biegu jałowym to wg mnie auto wlasnie tak dudni (w koncu to tylko zwykły klekocik 1.9D) ksiązeczka sam naprawiam podaje ze na silniku AEF powinno byc tak: 940 +- 20 obr/min :) ustaw taka wartos i wtedy powiedz czy dudni. pozdrawiam
Awatar użytkownika
jura222
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jura222 »

[quote=""bogi007""]jesli masz taka mała predkosc obrotowa na biegu jałowym to wg mnie auto wlasnie tak dudni (w koncu to tylko zwykły klekocik 1.9D) ksiązeczka sam naprawiam podaje ze na silniku AEF powinno byc tak: 940 +- 20 obr/min :) ustaw taka wartos i wtedy powiedz czy dudni. pozdrawiam[/quote]

sprawdzałem, autem nie trzęsie wtedy, cicho się robi także w kwestii plasików i całej konsoli, tylko, że mam wrażenie i z resztą słyszę, że silnik chodzi za głośno, jakbym na pedale gazu go trzymał z 2cm wciśnietego, może mi się tak zdaje, to walnijcie mnie kołkiem jakimś w łeb i powiedzcie, że tak ma być i to tylko moje urojenia!
b
bogi007
Początkujący
Początkujący

Post autor: bogi007 »

podałem Ci to co podaje książeczka: sam naprawiam no i tego bym sie trzymał.
Awatar użytkownika
Bobeksm
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Bobeksm »

mmafight
Ja mialem u siebie ten sam problem w polo... Bylem teaz u mechanika podniusł auto zobaczyl poduszki i stwierdzil ze wszystko jest ok i widac ze poduszki musialy byc wymieniane. Wiec jak jest ok to ok. Drugi mi powiedzial ze mam jechac na ustawienie kata wtryskow czy jakos takos.... Ale jakos nie bylem za tym. Kumpel kiedys przyszedl i mowie ze mam taki przyklad ze wszystko drzy w srodku a jak wejdziena obroty jest ok. Wymienil mi chyba dwie poduszki i mucha nie siada, nie to auto a jezdzilem tak prawie rok :P
t
thornx
Newbie
Newbie

Post autor: thornx »

vw polo 1.9 sdi 97r. - wymieniłem wszystkie poduszki i nic to nie pomogło, buczy że głowa pęka. Czyli wynika, że koło dwumasowe, koszk od 1400 zł.
K
KrzychuGT
Newbie
Newbie

Post autor: KrzychuGT »

lekki odkop...

Panowie powiedzcie mi czy po wymianie tej dolnej poduszki na nową ona musi się przez jakiś czas "ułożyć"? Bo dziś wymieniłem i drgania są większe niż na starej z której po rozkręceniu gumy swobodnie wylatywały.
s
sliwa90
Newbie
Newbie

Post autor: sliwa90 »

Witam, a co mam zrobić, jeżeli drgania nie ustały po wymianie łapy, sposób zakładania jest jakiś specjalny?
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

przede wszystkim poducha tylko oryginał podróba tylko pogarsza sprawe
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”