[6n2] Felga 13 a hamulec tarczowy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

zależy którą felgę VW kto ma. Jedna wejdzie druga nie. Pokażcie felgi jakie macie 13 i będzie po sprawie. Bo na pewno wszyscy nie zakładają tej samej felgi tzn. O tych samych parametrach.
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""michałoś""]Ja mam zimówki 13 i wszystko jest oki.[/quote]

no tak ale tutaj mowa o 6n2 z heblem 256 na przodzie i tarczowkach na tyle. Wtedy 13 zoll nie wejdzie na pewno
a
aron_kck
Newbie
Newbie

Post autor: aron_kck »

Odświeżając i dołączając się do tematu chciałem zapytać o kwestie doboru felg. Mianowicie posiadam 6n2 1.4 16v 75KM AUA korzystając ze spisu opon spod klapki wlewu paliwa, jakie odpowiadają temu modelowi kupiłem zimówki 175/65 R13. Problem jest jednak taki, że nie sprawdziłem felg i 4,50J x 13H2 ET 50 nie wchodzą :/ szukając po internecie doszukałem się, że felgi pasujące to 5,50J x 13 ET43 lub 4,50J 13 ET 35. Stąd moje pytanie czy podane rozmiary mnie uratują czy nici z 13-stek?
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

aron_kck zgadaj się z kimś na spocie kto ma 13ki, tylko wypytaj wcześniej o parametry, podjedź, przymierz i po sprawie. Obstawiam że z tyłu problemem nie jest rozmiar felgi tylko jej odsadzenie, przy zbyt dużym pewnie zawadza o zacisk.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
F
Filipovic
Swój
Swój

Post autor: Filipovic »

Ja mam 13 w swoim 1,0 ale to raczej nic nie pomoże tobie chyba. ;D Z przodu tylko tarcza i pasuje normalnie, z tyłu mam bęben więc się nie wypowiadam.

Mogę zarzucić anegdotką jaka miała miejsca kilka dni temu, jeden koleszka kupił sobie zimówki do Bertony (15 cali) co normalnie tam masz 16 no i tak kupił, że z tyłu wchodzą z przodu nie. Na przodzie większa tarcza..
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Z tego co pamiętam Muniek91 robił swap całej belki z 6N2 1.4 TDI do swojego byłego 6N po czym na biegu szukaliśmy 14stek stalowych, bo zacisk się nie mieścił do tyłu i tarło
a
aron_kck
Newbie
Newbie

Post autor: aron_kck »

Dzięki za Waszą reakcje, dziś sprawdzone były 3 lub nawet 4 rodzaje 13-stek żadna nie pasowała, Goście od serwisu opon wnioskowali, że nie są oryginalne części z układu hamulcowego np. zaciski i dlatego tak to wyglądało. Założone 14-stki plus odpowiednie zimówki. Opony 175/65 R13 80T na sprzedaż :hello:
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”