[6n2] Ozanczenia, kolory przewodów radia

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Arson
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Arson »

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc  ;) Okazalo sie ze wystarczylo tylko zamienic gruby czerwony z pozycji nr 7 z cienkim cerwonym nr 4 ( ten gdzie zolty mial byc). Radio dziala dopiero po przekreceniu kluczyka, ale to nie istotne. Wazne ze samo sie włącza po przekreceniu kluczyka i jest pamięć ;)
j
jihaad
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jihaad »

Arson pisze:Radio dziala dopiero po przekreceniu kluczyka, ale to nie istotne. Wazne ze samo sie włącza po przekreceniu kluczyka i jest pamięć ;)
I tak ma być, radio ma się wzbudzić za pomocą stacyjki (fabryczne dodatkowo można uruchomić bez kluczyka i chyba wszystkie aftermarketowe Blaupunkty). Niepotrzebnie czepiłeś się kolorów, podczas gdy ważne są sygnały na tych przewodach.
Nie napisałeś też w pierwszym poście wystarczająco jasno całej sytuacji, a domyślam się, że po prostu wymieniłeś fabryczne radio na niefabryczne i w 90% przypadków należy zamienić ze sobą dwa przewody zasilające. Markowy sprzęt zwykle przewiduje ten fakt i przejściówka jest tak spreparowana, aby zamiana była prosta i nie wymagała lutowania (ktoś o tym pisał wcześniej).
Polo 6N 1,4 16V AFH OEM
Obrazek

Jeśli zgadzam się na niedotrzymywanie umów, zgadzam się na chaos w życiu. Nikt nie lubi chaosu.
Awatar użytkownika
Arson
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Arson »

Dokladnie tak było jak mówisz.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

jihaad pisze: I tak ma być, radio ma się wzbudzić za pomocą stacyjki (fabryczne dodatkowo można uruchomić bez kluczyka i chyba wszystkie aftermarketowe Blaupunkty).
Akurat u mnie jak kupiłem auto radio działało bez kluczyka. Tak samo jak i zapalniczka. Ale ją już zrobiłem aby działała tylko po przekręceniu kluczyka. A radio mam Blaupunkta  :P :P :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”