Witam po baaardzo długiej nieobecności.
Spowodowana była problemami zdrowotnymi (przecinak wbił mi się w nadgarstek) i byłem zmuszony odstawić projekt.
Lecz od kilku tygodni ruszyłem z powrotem.
Sprawa wyglądała tak, polo zostało uruchomione na nowym 1.4 silniku wszystko ładnie pięknie ale.... i to duże ALE
Ubezpieczalnia nie chciała mi ubezpieczyc samochodu z powodu wniesionych modyfikacji, tak więc wróciłem do starego silniczka.
Jak się miło okazało jest to 1.1 HB

a nie 1.0 GL jak wcześniej mi sprzedający mówił.
Uruchomiony, przetestowany na drodze(pomimo papierów)

jeździ ładnie.
Problem z gaźnikiem rozwiązanym, okazało się że przepalił się bezpiecznik od elektrozaworu, dla tego nie dało sie go wyreguować.
Ogólnie teraz została już sama estetyka, i tu też jest problem bo muszę wsadzić swoje stare fotele boczki i dywan.
Fotele już pojechały do tapicera na wymiane gąbek, boczki sam będę czyścił, ale dywan.... tu jest problem bo cały z grzybiay był.
Muszę jakis oryginalny pod kolor wybrać. A stary miał kolor.... no właśnie nie wiem

jak go brałem to był zielonkawo-szary

czyli grzyb z grzybnią.
Co do lakieru.... mogę tu zaszaleć, nie musi być oryginalny styl. czy myślicie że oklejenie go folią da ładny efekt, czy jednak malować go??
Zawiecha, koła muszą być takie jakie są jedynie rozmiar opon i kolor felg może być inny.
Pytanie, Jakie opony można założyć na te felgi które mam teraz jest tam bodajże rozmiar 175/80/14.
Jak przyjdą folete od tapicera, zrobię foto