Nie odpowiedziałeś mi na pytanie i ciężko celować, jedno wyeliminowałeś, a przy wymianie kopułki aparatu nie ruszałeś :?: , nie jestem biegły w 6n ale przypuszczam że to full szpryca i take objawy były przy przestawionym zapłonie, walniętej lambdzie lub czujnik temperatury albo potencjometr przepustnicy, przytkany filtr paliwa powietrza,na końcu wydech (kat).
Także czujnik temperatury cieczy wymieniony na nowy febi też jest przed wymiana też tak było że nie szedł dobrze dlategp wymieniłem wszystko i dalej to samo wcześniej ja nie jeździłem tym autem i nic nie wiedziałem
Mój problem dobiegł końca byłem dzisiaj u mechanika wszystko po sprawdzał i się okazało że był źle zapłon ustawiony od razu autko śmiga bo dobrym ustawieniu także sonda lambda reaguje tak samo kompresja zrobiona wszystko ok aż się chce jeździć Pozdrawiam.
Chcesz to rób. Zwiększy się trochę elastyczność bo będzie się szybciej wkręcał na obroty ale jeśli zamierzasz jeździć tym w dalsze trasy to może to być męczące.
Ja wiem bo kolega też ma bez katalizatora i na dłuższa metę to przeszkadza także zostanę z katalizatorem a są filtry co lepiej na obroty wchodzi sportowe nie ?
Ja mam podobna sytuację czasami jadę i obrotomierz wpada na zero poczym wraca na prawidłowe obroty niekiedy ma też tak jak kolega pisał wogole brak mocy i kręci do 5 tys na luzie. Jak odpaleniu na nowo to jest ok i później powtórka się robi. Obstawiam cewke zapłonowa? polo 6n2 gti.