[6N1] Jaka instalacja LPG

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kuba90876 »

No tak, wejdzie więcej, ale będzie wystawać, a chyba nie o to chodzi w butli w miejscu koła zapasowego. Dasz większą, to i tak pojemność bagażnika się zmniejszy, bo będzie podłoga wyżej, więc na twoim miejscu dałbym zwykłą butlę w bagażnik na +-50 litrów.
Awatar użytkownika
Barbuletis
Początkujący
Początkujący

Post autor: Barbuletis »

W kole będzie wystawać parę cm a nie zajmie większość bagażnika jak zwyczajna butla.
Tylko jaka ta max. średnica butli w koło wejdzie ?
Obrazek
M
Mirek32
Newbie
Newbie

Post autor: Mirek32 »

Alternatywą do tej instalacji Staga może być Blue Box. Mam w drugim aucie u żony jest zwykła instalacja w Polo. koszt podobny około 2000 tyś. Mało pali i zero różnicy jeśli chodzi o jazdę na gazie i benzynie.
Awatar użytkownika
Barbuletis
Początkujący
Początkujący

Założyłem instalacje LPG na sterowniku stag 4, butla 46L w koło, chodzi bez różnicy jak na benzynie.
Cena 2300 zł w tym tankowanie do pełna.
Jak trochę pojeżdzę to napiszę jak ze spalaniem, benzyny paliło ok 5,5l na trasie na której jeżdżę ok 60 km ekspresówka + 60 km normalne drogi ale bez korków i świateł - codziennie do pracy.
Gazownik mówił że 7L nie powinno przekroczyć.
Obrazek
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Polecam staga bo miałem w 1,4 śmigało pięknie bezproblemowo, spalanie na poziomi 7,1-7,3 L
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Barbuletis
Początkujący
Początkujący

Spalanie wyszło nie całe 8L, benzyny na tej trasie paliło 5,5 - max 6L, czy wymagana jest jeszcze regulacja czy jest szansa że spalanie samo spadnie ?

Zrobiłem 5000km auto pali w granicach 8L
A mapa wygląda tak:
https://zapodaj.net/26a948c2a2cff.jpg.html

Odchyłka:
https://zapodaj.net/9f201f88ad40a.jpg.html

Mam założoną listwę VALTEK czerwoną, czytałem że właśnie ona jest kiepskiej jakości i może powodować większe spalanie, dobrze by było wymienić na hana może ktoś to potwierdzić ?
Teraz nie będę wymieniał tylko jak się zużyje czyli po ok 30 - 40kkm.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”