Damian91 1.4 TDI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
majkel2103
Newbie
Newbie

Post autor: majkel2103 »

bardzo ładna poloweczka ;) co do audio to polecałbym system na przód helixa i na tył to samo, gwarantuje, ze bedzie graaaaaaaało jak trzeba. a ta 16 na szerokim rancie naprawde robi wrazenie, pozdravwiam.
Obrazek
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Damian91 »

Dzięki za wszelkis opinie.. :)

do RH CUP zakupiłem opony Michelin Pilot Exalto w rozmiarze 195/50/16 :grin:

Obrazek

Jakiś czas temu wymieniłem też olej na Castrola dedykowanego dla TDI oraz tulejki wahaczy z przodu - zdecydowałem się na te z Audii A2 - jest troszkę sztywniej.. ;P
Udało mi się też wyeliminować irytujące drżenie pedału gazu przy delikatnym dodawaniu gazu na luzie.. :victory:

Pytanie do Was - czy jest dostępny na rynku grill bez znaczka, który nie zostawia szczeliny między nim a maską? Znaczek "wpasowuje" się w luke, gdy go nie ma to zostaje brzydka przerwa..

Pozdro! :thumbsup:
Awatar użytkownika
majkel2103
Newbie
Newbie

Post autor: majkel2103 »

nie wiem czy jest ten grill ale nawet jak jest to nie wyglada to ładnie, lepiej zainwestowac troszke wiecej pieniazkow i zaspawac maske:) ja mam tak u siebie zrobione i naprawde jest elegancko ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Szczerze mówiąc wolałbym nie ingerować aż tak, więc temat grilla chyba odpuszczę, ewentualnie kiedyś sam znaczek pójdzie w czarny mat. :szefu:

Dalej nurtuje mnie temat wydechu... Na forum kolegów od A6'tek podpatrzyłem coś takiego http://www.a6klub.pl/download.htm?id=7390 a na allegro znalazłem takie cuda http://moto.allegro.pl/item930857765_ko ... vento.html

Kształt by mi pasował, ponieważ nie chcę takich typowo zakrzywionych w dół.. 8-)
Gdyby kupić takie dwie, fabryczne trochę skrócić (to miejsce zakrzywienia) i wtedy albo przyspawać albo przykręcić takie mogłoby być całkiem najs :D Co sądzicie? Wyglądałoby to podobnie do GTI... :grin: Jak już się zrobi ciepło muszę dorwać jakiegoś ogarniętego tłumikarza i wtedy zapytać jaki byłby koszt takiej operacji :D
C
Ciastek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ciastek »

Szczerze mówiąc to w TDI lepiej jak końcówki nie widać :agree: Ale to tylko moja opinia :D
ZIELONE TDI - ECO 137KM/307NM
YAMAHA R1
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

RH CUP siedzą już na Poli :D

Auto zakurzone, jakość średnia - telefon, robione na szybko ale są jakieś zdjęcia.. :)
Powiem Wam, że w rzeczywistości wyglądają na większe..
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z wyglądu :oki:
W porównaniu do stock'owych 14stek jest.... sztywniej i czuć każdą dziure ale i tak warto! Auto ma cieszyć, nie można myśleć tylko w kategoriach rozsądku :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Masz 5+ ode mnie za te fele. Podobają mi się. Czy jest to możliwe abym widzial Twoje auto w miniony piątek na ulicy prusa w pruszkowie? Bylem tam przelotem.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Jeśli było jeszcze na 14stkach to bardzo możliwe.. :)
Dzięki za opinie ! :blush2:
Awatar użytkownika
Kamil88C
Swój
Swój

Post autor: Kamil88C »

Masz super wóz jak na człowieka w tak młodym wieku :yahoo: [sugerowałem się nickiem] Jakieś plany na wiosnę?
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Póki co z utęsknieniem czekam aż auto Ojca się sprzeda, stoi w komisie a on musi czymś dojeżdżać do pracy.. :) Co nie znaczy, że nim w ogóle nie jeżdże :grin:

[quote=""Kamil88C""]Jakieś plany na wiosnę?[/quote]

Jest kilka koncepcji ! :P

Pierwsza to sprzedać ten egzemplarz i rozejrzeć się za 1.9 TDI (9N albo 9N3) a druga to zostawić i coś dłubać przy tym.. :)
Sam nie wiem, z jednej strony fajniej by było zmienić na coś młodszego, może lepiej wyposażonego i z ciekawszym silnikiem, ale z ręką na sercu.. Boje się, że nie znajde drugiego egzemplarza utrzymanego w takiej kondycji jak ten i z przebiegiem takim jak ma ten (kupiłem gdy miał 110 tysięcy, teraz ma 121 tysięcy - książka jest, przebieg potwierdzony w VW).

No ale póki co o sprzedaży nie ma mowy, bo jakieś auto w domu MUSI być.. ;P
k
kapss
Newbie
Newbie

Post autor: kapss »

Autko calkiem calkiem ale modow bardzo malo, takie felgi jak masz mozna zobaczyc czesto na golfach 4 przynajmniej we Wroclawiu jak dla mnie nic specjalnego ale powodzonka w modach Tylko nie wiadomo czy Tata sie na nie zgodzi hehe
Twierdza Wrocław ,Twierdza Wrocław,Twierdza Wrocław...
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""kapss""]takie felgi jak masz mozna zobaczyc czesto na golfach 4 przynajmniej we Wroclawiu[/quote]

Nigdy nie mówiłem, że są jakieś super unikalne, bo owszem to dość popularny model, co nie zmienia faktu że IMO wygląda na Polówce dobrze. ;)

[quote=""kapss""]Autko calkiem calkiem ale modow bardzo malo[/quote]

No cóż, różne można mieć koncepcje ulepszania auta. Obklejanie go chromem, oraz przyciemniane lamp sprejem - to nie dla mnie... ;)
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtsen1 »

pamiętaj , ważne aby Tobie się podobało ;) a jeśli chodzi o tuning wszystko zależy od portfela i wyczucia stylu , nie zawsze chodzi o obklejanie chromem . A tak ode mnie , jak będziesz miał możliwość to sprzedawaj i kup 1.9 :D ten klekot w 1.4 przynajmniej mnie już denerwuje :D pozdro
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Obrazek

Niedzielne popołudnie...

Oczywiście dzisiaj musiało lać :D
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant