Jak poprawić wygląd lakieru?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
suhoj22
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: suhoj22 »

[quote=""ThundeR""]a jak nie stać cię na polerkę samochodową, to weź szlifierkę + regulator obrotów silników komutatorowych (koszt 20zł) i skręcasz go na 40% obrotów szlifierki, na to nakładasz gąbkę i lecisz auto pastą gruboziarnistą (ja używam APP 03 albo G3 Farceli) potem futro polerskie i na to mleczko albo pastę polerską lekkościerną (dobre są z 3M)[/quote]
Tak kolega madrze ci radzi...............ja polecam G3 Farecla , pasta czyni cuda :)
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: byczynho »

Witam po raz kolejny :) Dziś wypolerowałem maskę samochodu dwiema różnymi pastami, jedna to TEMPO a drugiej nazwy nie pamiętam. Przed polerowaniem wyczyściłem maskę benzyną :p Efekt zadowolił moje oko w bardzo dużym stopni, aczkolwiek mam na lakierze odplamienie (jaśniejszy lakier) czy jak by to nazwać. Jak się tego pozbyć?
POLO ! i jedzie się lepiej
A
Amino
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Amino »

Spróbuj użyć wosku koloryzującego - najlepiej twardego, takiego w puszce.
Awatar użytkownika
madxmad
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: madxmad »

Witam

Jak miałem jeszcze auto to zaczełem je polerować pastą G3 Farecla. Miałem zmatowiony lakier po myciu w myjniach ręcznych. Po zasosowaniu tej pasty efekt był bardzo pozytywny. Polerka ręczna za pomocą bawełnianej ścierki i spryskiwacza z czystą wodą.

Pozdrawiam
Była CZARNA WDOWA jest BIAŁA DAMA
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: byczynho »

Witam po raz kolejny ;-) po krótkiej przerwie i podjętych działaniach :p Dziś wujek wypolerował mi cały samochód szlifierką kontową z możliwością regulacji obrotów ;-) AUTO wygląda pięknie. Mam jednak kilka pytań, dlaczego podczas polerki pasta G3 po spryskaniu strasznie się mazała, szybko zasychała i efekty nie były ciekawe? TEMPO tutaj sprawdziła się lepiej :p w miejscach do których musiałem docierać ręcznie użyłem G3 (mokra szmatka) i co zauważyłem? również strasznie mazaje :/ dlaczego? Jak dokładnie używać tej pasty tak aby było dobrze?
POLO ! i jedzie się lepiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”