[6N2] Czyli kolejne Miśkowe Polo :D 1.4 MPI AUD EDITION

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote=""krzychu20""]Skoro alum w śmiesznej cenie był to dobra transakcja :grin: [/quote]
No dobra dobra :) tylko muszę jeszcze sobie ogarnąć metalowe nakrętki na wentyle, bo są ori metalowe wentyle ale nakrętek nie było i mam teraz takie zwykłe czarne plastiki ale to tam drobny szczegół :)
[quote=""krzychu20""]Jeśli chodzi o łączniki to własnie o takie i tym podobne akcje się boję, więc miedzy innymi dlatego robie wszystko sam :angry: No ale cóż, jak sie nie ma zaplecza na takie akcje, to trzeba liczyc na innych

Niech bezawaryjnie śmiga i omija mechaników-oszustów-partaczy :piwo:[/quote]
No niestety mieszkając w bloku latając z jednej roboty do drugiej ma się ograniczone pole manewru i dlatego jest jak jest. Mam już jednego ziomka co dobrze robi i w uja nie tnie za rozsądne pieniądze. Za rozrząd wyważenie kół i założenie oraz pół roczna przechowalnia zimówek dałem 300zł co na warunki trójmiejskie jest niską ceną.
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

No wkońcu się ruszył temat który już dłuuuuugo miałem oznaczony do śledzenie, a tych gości co robili te łączniki to normalnie bym zabij, na szczęście miałęś fakture i udało ci się to załatwić, zazwyczaj takie historie niestety nie kończą się dobrze.

Ogarniaj te nakrętki na wentylki, i zróbmy wkońcu jakiś trójmiejski spocik bo dawno nic nie było :D
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""ZeroOne""]No wkońcu się ruszył temat który już dłuuuuugo miałem oznaczony do śledzenie, a tych gości co robili te łączniki to normalnie bym zabij, na szczęście miałęś fakture i udało ci się to załatwić, zazwyczaj takie historie niestety nie kończą się dobrze.[/quote]
Ja tak łatwo nie odpuszczam :) Ci co mnie już trochę znają to wiedzą, że łatwo zrobić w uja się nie daje :butcher:
[quote=""ZeroOne""]Ogarniaj te nakrętki na wentylki, i zróbmy wkońcu jakiś trójmiejski spocik bo dawno nic nie było :D[/quote]
Jak masz czas i chęci dawaj tutaj:
https://www.facebook.com/events/950158228349423/
Trochę z naszych się wybiera z tego co wiem :)
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Kilka strzałów moich i sidewinder-a3 ze Ślesina 2015. Niesamowita frajda była pojechać po raz pierwszy na zlot swoją własną polówką mimo iż to moja czwarta w życiu :) i zarazem moja najdłuższa trasa tym autem (na przejeździe strzeliło 167tys.). Przemek dał przetestować trochę swojej chemii na aucie (dzięki ;) ) dzięki czemu jest porządek pod komorą silnika oraz w końcu mając czas i dostęp do odkurzacza porządnie go odkurzyłem i pozbyłem się całego syfu z podszybia. Jest plan by poobklejać folią znaczki na czarno pozbyć się rys i wgniot z maski. Z kolei u patrykamp3 spodobała mi się roleta tylnej półki i chyba sobie sprawię oraz na bank wpadną halogeny na żółto. Sprawdzaliśmy i mam gotową instalację tylko kupić je oraz kratki i włącznik. Ciekaw jestem czy podszedłby włącznik świateł z 6R :scratch: bo to będę musiał zmienić, bo obecny nie ma opcji halogenów. Z mniej miłych rzeczy to skrzynia trochę głośno zaczęła chodzić i jutro jadę obadać stan oleju w niej, bo nie było nic dolewane z tego co wiem po wymianie uszczelniacza i tu może być pies pogrzebany. No i czas w końcu nabić klimę....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Przełącznik z polo 6r świetny pomysł, wszystko pasuje p&p :grin:
Mam taki u siebie :good:
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

felgi trochę nie trafione moim zdaniem
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""Marcin86c""]felgi trochę nie trafione moim zdaniem[/quote]
Szczerze ?? Wbijam w to :crazy: kupiłem je za śmieszną kasę i uważam że są o wiele lepszym pomysłem niż to co miałem do tej pory czyli kołpak i zardzewiała stal. Zaczynam obawiać się jednego :( po trasie na zlot coraz głośniej chodzi skrzynia albo po prostu zacząłem teraz na to zwracać uwagę :scratch: olej w normie bo odkręcałem korek by sprawdzić stan. Nic na tą chwilę będę jeździł, bo zgrzytów nie ma biegi też normalnie wchodzą ale trza będzie pomyśleć i odłożyć coś grosza na to by to kiedyś zrobić, bo auto ma u mnie dożywocie i za uj go nie sprzedam :amen:
EDIT:
No i stało się to czego obawiałem się najbardziej skrzynia dziś powiedziała :bye: czekam na poniedziałek i werdykt po zrzuceniu czy jest sens robić tą czy szukam używki. Ehhh zawsze coś, a na dodatek tego jeszcze umarł czujnik od ABS w prawym kole :angry2:
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

I jak ze skrzynią? Kupiłeś jakąś? Naprawiałeś starą? Jeździ juz polówka ?
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Jeździ jeździ od tygodnia poskładana do kupy. Nie kupowałem używki nie było większego sensu. Mechanior u którego robię auto polecił firmę regenerującą skrzynie w Jagatowie pod GD (robił u nich już kilka skrzyń żadna nie wróciła na reklamację więc stąd decyzja na tak). Kompletna regeneracja z roczną gwarancją 700zł więc nie było sensu szukać używanej gdzie średnio po 600zł na allegro latały i zakładając to nie wiesz też co będzie i ile wytrzyma, a jak wiemy skrzynie nie są najmocniejsza strona 6N/6N2...
Poszło przy okazji do wymiany całe kompletne sprzęgło. W aucie siedziało fabryczne od nowości i miało jeszcze sporo mięsa ale w tarczy poleciało mocowanie łożyska przez co cała latała jak szmata na wałku. Więc stwierdziłem, że jak już skrzynia zrzucona to nie ma sensu bawić się w druty i wpadł nowy komplet LUK-a (cena sensowna na rabatach co mam 300zł ). Przy okazji poszedł do wymiany olej w silniku olej w skrzyni oraz czujnik prawego koła od ABS który na ironię padł tego samego dnia co skrzynia... Zarówno do silnika jak i do skrzyni wlałem MOTUL-a. Jak na tą chwilę zrobione mam ok 150km, bo nie ma za bardzo gdzie jeździć tylko praca dom i coś po mieście, ale jest cisza spokój wszystko lekko chodzi. Zrobił się też żwawszy o ile można mówić o żwawości przy AUD :crazy: Nieprzyjemne i nie planowane koszta, ale co zrobić odkuje się ważne że działa i jest git ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

No to skoro już wszystko ładnie poskładane i po wymieniane to mam nadzieje cię zobaczyć na zakończenie sezonu. Bo skoro skrzynia po regeneracji to musisz ją ohrzcić na jakiejś małej trasie :D a zakończenie idealnie się do tego nadaje
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Dobra dawno nic się nie działo więc odgrzeję kotleta :) Czarnuch nadal jeździ i ma się dobrze zaliczył ostatnio operację i odmłodniał niczym Krzysio Ibisz ;) Mianowicie dzięki Adrian_Malbork wpadły:
- praktycznie nowa z aso dokładka 6N2 GTI
- halogeny
- przełącznik świateł z 6R
- grill 6N2 GTI
- dolne kratki zderzaka 6N2 GTI
Wygląda to tak....

Udaje się tez usuwać drobne pierdoły co były odkąd mam auto, a zawsze wnerwiały typu na przykład brak uszczelki pod anteną, która dzięki Kostkowi już mam :) a także inne duperele typu brak zapalniczki czy druta od dekla w lampie tu podziękowania dla ELVIS.PL
Obrazek
Oczywiście jak co roku zaliczyłem Ogólnopolski w Ślesinie, gdzie meeega się bawiłem :piwo: i rodzinnie spędziłem weekend :)
Obrazek Obrazek Obrazek
A polówek robił jako eksponat na placu boju podczas pokazu Megs'a za co panom jeszcze raz dziękuję, bo naprawdę mega goście z wiedzą i podejściem do tematu :piwo:
https://www.youtube.com/watch?v=RQlVCtn9fC0
Ale co by nie było za kolorowo to do domu wróciłem sobie 170km na lawecie, bo poczuł się jak gwiazda i na A1 walnął focha i powiedział, ze nie jedzie....
Obrazek
Na szczęście okazał się tylko padnięty alternator :) Chłopaki z TK AUTOTEAM ode mnie następnego dnia zreanimowali i wrócił do żywych. Z awarii to w maju reanimowałem też klimę, bo osłona termiczna kolektora nie wiem jakim cudem przetarła przewód :doh: i skończyło się na pospawaniu i nabiciu na nowo na upały w sam raz zdążyłem :oki:
Połknąłem też haczyk bawienia się z lakierem za sprawą, że udało się wygrać od POLYTOP na fb taki oto hydrowosk i szampon hybrydę:
Obrazek
Proste w nakładaniu, a efekt bardzo fajny... ale żeby nie było za mało to wpadły też: płyn do szyb od Megsów, Morning Dew od Shiny Garage, ręcznik do auta od Good Stuff czy też kumpel mający myjnię w UK podesłał mi cholera wie co za specyfik, bo zero info na opakowaniu do czarnych Lakierów używany w Lexusie. Ręcznie nakładane diabelstwo, a auto meeega się świeci oraz w bonusie zaaplikował mi niewidzialną wycieraczkę, która jest przydatnym bajerem :)
Kilka fot z Bishopem i Zero One oraz innym kumplem z Omegą :) z zeszłego tygodnia z lokalnej Moto Manii gdzie można było się pobawić na torze ODTJ w Pszczółkach:
Obrazek Obrazek Obrazek
I na koniec taki oto gadżet, który wymodziła mi koleżanka z pracy nudząc się wieczorem w domu....
Obrazek
Wypalony czarnuch ze zdjęcia na sklejce pociągnięty lakiero-bejcą ;) Ci co byli na Ślesinie 16 widzieli :piwo:
Plan na najbliższy czas to hmmm :) na bank pójdą halogeny w żółty albo inny kolor. Jak wpadnie premia za kwartał to albo kit albo springi i delikatnie w dół dziada i trza będzie pomyśleć o kole co by dać obecne na zimę, a na kolejny sezon jakaś 15stka albo 16stka. Poza tym z chęcią też przytulę cup holder albo gałę do biegów z GTI :grin: i po łbie też chodziła lotka na tylną klapę....
To by było tyle POOOOOZDROOO :piwo: :grin:
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Odrobinę żółtego :)
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Mieszane uczucia mam Misiek, ale ważne, żeby to Tobie się podobało :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""JuStIcE""]Mieszane uczucia mam Misiek, ale ważne, żeby to Tobie się podobało :)[/quote]
Janusz tuningu to nie jest myślę :crazy: korciło mnie jakiś czas jak widziałem to u Patryka to u Konrada na tegorocznym Ślesinie to wpadło przy okazji już wiem jak się klei folią samemu. Pierdaczenia się jest ale ogólnie nie trudne jak myślałem :)
EDIT:
Kilka ładniejszych fot z cyklicznych co środowych spotów Luckymotion wraz z Zero One :grin:

Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Co prawda przyjechało w ubiegły poniedziałek ale przez dzień w dzień w robocie dopiero dziś znalazłem moment by założyć na auto :)
Obrazek
Info dla potomnych co będą kiedyś montować: wiercąc otwory pod nią ponacinajcie materiał... ja bez pomyślunku jak jakiś gimbus wierciłem wkrętarą i o ile z jednej strony elegancko przeszło na wylot to z drugiej wiertło jakoś tak nie fortunnie podłapało materiał i kawałek wyrwało :/
Ale chwila pomyślunku którego zabrakło wcześniej plus klej tapicerski oraz łatka ze starej skarpety w podobnym kolorze i uratowałem sytuację :) w mało widocznym miejscu jest więc nie będzie raziło
Obrazek
Podziękowania raz jeszcze dla Paffcia za szybkie ogarnięcie tematu i najlepiej zabezpieczoną wysyłkę jaką dostałem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”