[6n2]Silver&Black GTI by Sanchez

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

Nareszcie udało mi się zakupić ładne rolki na lato. Samochód mega zyskał na wyglądzie ;)
Spyfoto (nijak nie oddaje efektu w realu):
Obrazek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/783 ... 097dd.html
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Koło super ;) jakie parametry ?
Przydało by się troszkę niżej :cool:
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

15x8, et 25 165/45.
W rzeczywiście wydaje się być na prawdę nisko. Nie mniej jednak, po zrealizowaniu obecnych planów, zamierzam w tym sezonie odkładać hajs na air-ride, bo ciężko się tym poruszać po progach zwalniających, itp. Niestety, na co dzień studiuję, co mocno ogranicza moje możliwości finansowe :|
Awatar użytkownika
BraHOL 12

Plany zacne trzymam kciuki :bow: proszę więcej fotek
Koło nie wystaje po za obrys, nic nie obciera ?
Ostatnio zmieniony 20 gru 2014, 18:43 przez BraHOL 12, łącznie zmieniany 1 raz.
i\'ll always remember
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Patrząc z góry to prawie na równo z obrysem- jeśli wystają to dosłownie parę mm. Nic nie obciera.

Swoją drogą patrzyłem teraz dokładnie na odległość między oponą, a nadkolem i rzeczywiście można by zejść ze 2-3 cm. Kurcze, wbiłeś mi ćwieka :D.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""Sanchez77""]można by zejść ze 2-3 cm.[/quote]
Yyy, ja bym powiedział, że z 5-6 da się zejść :P
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""JuStIcE""][quote=""Sanchez77""]można by zejść ze 2-3 cm.[/quote]
Yyy, ja bym powiedział, że z 5-6 da się zejść :P[/quote]

Z airem jak najbardziej, bo tak na stałe to sobie tego nie wyobrażam. Na chwilę obecną oram podwoziem gdzieś na co czwartym progu zwalniającym, a co dopiero jakby zejść te 6 cm :D. Druga sprawa, że w garażu mam nieciekawy próg na wjeździe i wypadałoby go skuć :<
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Oj tam, marudzisz :P Ja w zeszłym sezonie miałem wahacz na poziomie 34mm od asfaltu i dawałem radę :) A śmigałem po Polsce deko i było dobrze. Teraz było 43mm, bo zmieniłem rozmiar kół :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Dzisiaj dotarł do mnie gwint, także na wiosnę auto pójdzie te kilka cm w dół :D

Dodatkowo zamontowałem lampy Hella Led Silver (White?). Gdyby nie ten czerwony przeciwmgielny to byłyby po prostu genialne, ale i tak dają radę. Swoją drogą, wiecie może, czy da radę coś z tym zrobić - myślałem, żeby odkleić klosz, pomalować srebrnym/białym motipem od środka ten czerwony plastik i włożyć czerwoną żarówkę. Wypali ?

Mam jeszcze problem z demontażem dokładki. Za cholerę nie mogę odczepić tych zatrzasków... a chcę ją posklejać, wygładzić i zrobić czarnym Bollem strukturalnym.
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

[quote=""Sanchez77""]Dodatkowo zamontowałem lampy Hella Led Silver (White?). Gdyby nie ten czerwony przeciwmgielny to byłyby po prostu genialne, ale i tak dają radę. Swoją drogą, wiecie może, czy da radę coś z tym zrobić - myślałem, żeby odkleić klosz, pomalować srebrnym/białym motipem od środka ten czerwony plastik i włożyć czerwoną żarówkę. Wypali ?[/quote]

Lepiej poszukaj lewej tylnej lampy z anglika (zamiast lampy przeciwmgielnej lampa cofania) i zamiast zwykłej żarówki włóż w jej miejsce czerwoną, z pewnością będzie mniej widoczna żarówka...
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Ta. Wpadłem na to od razu, aczkolwiek już w europejskiej wersji dosyć ciężko dostać te lampy (tym bardziej w dobrym stanie i w dobrych pieniądzach), a co dopiero w angielskiej...
Nie mniej jednak będę szukał, bo wyglądałoby to zabójczo.

Na chwilę obecną przymierzam się do odświeżenia polerki rantów + usunięcia drobnych rys i montażu gwintu. Niestety, czasu brak bo zbliża się sesja, którą poprzedzają inne zaliczenia... W każdym razie egzaminach robię rundkę po znajomych lakiernikach, żeby zaklepać jakiś termin.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""Sanchez77""]

Dodatkowo zamontowałem lampy Hella Led Silver (White?). Gdyby nie ten czerwony przeciwmgielny to byłyby po prostu genialne, ale i tak dają radę. Swoją drogą, wiecie może, czy da radę coś z tym zrobić - myślałem, żeby odkleić klosz, pomalować srebrnym/białym motipem od środka ten czerwony plastik i włożyć czerwoną żarówkę. Wypali ?

[/quote]

Nie ma opcji, że rozkleisz lampę :blush2:
Z tego co wiem, to niektórzy wyłamywali i wyjmowali to czerwone szkiełko z lampy, po czym montowali czerwona żarówkę.
;)
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Udało mi się nareszcie założyć na auto gwint jak należy i od razu robiłem przymiarki na nowych kołach. Ogólnie mówiąc, tłusty piątek ;). Niestety przód będę musiał podnieść z 5mm do góry bo nie da rady zrobić pełnego skrętu, bo opona lekko przyciera. Tył jest idealnie - jakieś 3 mm od nadkola. Muszę tylko dobrać dobre cambery i tu prośba o radę - w jaki kąt celować ? Myślałem o 1,5 - 2 stopniach, ale nie wiem, czy to nie będzie za mało.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ciekaw tylko jestem, jak będzie się tym jeździło, bo prześwit jest na oko ~4 cm.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Wszystko spoko, ale zmien ustawienia i udostępnij zdjęcia, bo sie nie wyświetlają ;)
Awatar użytkownika
BraHOL 12

Koło robi robotę :bomb:
Jestem ciekaw jak gti wygląda w całości :bow:
i\'ll always remember
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”