a więc znalazłem chwilkę i poszukałem. Kabelek żółty to linia l. Żółto-biały to linia k. Kody błyskowe można odczytywać z linii l, natomiast do poprawnej komunikacji z komputerem potrzebne są oba (chociaż z autopsji wiem, że tylko linia l wystarczy). Kabelki idą od półeczki przy nogach kierowcy do obudowy bezpieczników (nie bezpośrednio do nich tylko tego całego plastikowego łącznika części silnikowej i kabiny). Patrząc od przodu auta widzimy bezpieczniki i po prawej stronie dwie duże, gumowe osłony kabli. Interesuje nas pierwsza z lewej (bliżej bezpieczników). Zdejmujemy osłone i widzimy pęk kabli. Linia l diagnostyki to środkowy kabelek (żółty) w pierwszym wierszu:

sory za jakość, ale mój telefon służy głównie do dzwonienia
Jeśli w kabinie nie można znaleźć kabelków diagnostyki to proponuje zdjąć kawałek izolacji i dolutować swoje.
Jedziemy dalej. Jak komuś nie chce się grzebać przy "głównym" pęczku kabli (duużo tego tam jest, a przydało by się też poszukać żółto białego) to przy komputerze jest złączka 5 pinowa z linia k i l. Zakładając, że gruby czerwony to pierwszy to linia l to przewód drugi (żółty-na zdjęciu pokazuje sondą), linia k to przewód trzeci. Zdjęcie poniżej:

I tak jak w poprzednim przypadku możemy zdjąć kawałek izolacji, dolutowujemy kabelki, izolujemy i przeciągamy do wnętrza.
Myślę, że powinno pomóc. W razie czego pytać...a jak dorwe lepszy aparat to lepsze foty zrobie. Pozdro :amen: