6n2 By DanieloS

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bykuu9936
Zamawiający, nie kupujący

Post autor: bykuu9936 »

ładnie wyszło te wnetrze. wiesz co z tego co pamietam to tych halogenow nie bardzo sie do rezkleic ale dasz folie z zewnatrz i tez bedzie dobrze ja mam przykładowo żólta u siebie a i uwazaj czesto w otworze od pasazera do halogenow wystaje kawałek blachy jakies co utrudnia
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""dan_199""]Firmy sprayu niestety nie pamiętam a jeśli chodzi o deskę to będzie ona wymieniana na nową lub będzie obita czarną skórą. Może ktoś wie ile by kosztowało obicie takiej deski ?
A jeśli chodzi o polo to wczoraj został wymieniony akumulator oraz zamówione halogeny wraz z kratkami wiec czekam na paczkę :D
Planuje zrobić smoked halogenów lecz zastanawiam sie czy da sie je rozkleić żeby pomalować wnęki czy zostaje mi jedynie przyciemnić je folią. Jak ktoś by miał jakieś doświadczenie lub wiedzę na ten temat to prosze o info ;)[/quote]
nie trzeba ich rozklejać, zdejmujesz tylną osłonę, wyjmujesz żarówkę i śrubę od regulacji świecenia wykręcasz maksymalnie, wtedy jesteś w stanie odwrócić cały odbłyśnik, a możesz go również kompletnie zdemontować...jak będziesz miał je w rękach to zrozumiesz o co mi chodzi :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Post autor: bicker83 »

[quote=""dan_199""]Planuje zrobić smoked halogenów lecz zastanawiam sie czy da sie je rozkleić żeby pomalować wnęki czy zostaje mi jedynie przyciemnić je folią. Jak ktoś by miał jakieś doświadczenie lub wiedzę na ten temat to prosze o info ;)[/quote]

Nie myslales nad oklejeniem ich na zolto? Tez to wyglada wypasnie a przy okazji daje nie duzo mniej swiatla i takie zolte swiatlo lepiej jest widoczne we mgle i wogole z wiekszych odleglosci :D Ja tak mam i jestem zadowolony na maxa. Tylko trzeba dobra folie kupic - w dobrym ciemnym odcieniu zoltego - moi kumple kupili inna tansza i juz u nich tak dobrze to nie wyglada - zobacz zreszta na zdjeciu, moje auto jak widac jest pierwsze z prawej :)
Obrazek

W dzien zreszta tez nienajgorzej to wyglada :D
Obrazek

POZDRO
Obrazek
b
bykuu9936

tez mam zółte i naprawde fajnie wyglądają. a jak malowałes wnetrze to pod podkładem skorbałes papierem ściernym cos?
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

[quote=""bykuu9936""]tez mam zółte i naprawde fajnie wyglądają. a jak malowałes wnetrze to pod podkładem skorbałes papierem ściernym cos?[/quote]
Pisalem przecież ze.oklejalem folia :) nic nie malowalem nic nie skrobalem...

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Obrazek
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: dan_199 »

Dzieki za propozycje i zastanawiam sie własnie teraz nad oklejeniem ale wydaje mi sie że żółty kolor nie bedzie pasował np do lamp oraz kierunków które też są przyciemnione :blush2:

bykuu9936 tak przed malowaniem wszystko ,,przeleciałem" papierem ściernym i odtłuściłem a później tak jak pisałem podkład, farba i bezbarwny.
b
bykuu9936

ok dzieki za odpowiedz
Awatar użytkownika
smanov
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: smanov »

[quote=""dan_199""]ale wydaje mi sie że żółty kolor nie bedzie pasował np do lamp oraz kierunków które też są przyciemnione[/quote]
ja mam smoked front i żółte halogeny (str2) powodzenia:)
"Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek..?" :)

majne polówen viewtopic.php?f=30&t=1380&p=115127#p115127
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

[quote=""dan_199""]Dzieki za propozycje i zastanawiam sie własnie teraz nad oklejeniem ale wydaje mi sie że żółty kolor nie bedzie pasował np do lamp oraz kierunków które też są przyciemnione :blush2:[/quote]

Spoko po to tu jesteśmy żeby wymieniać opinie/pomysly... wez też pod uwage to ze jak masz smoked to jak jest ciemno nie wiadac roznicy pomiędzy zwyklymi a zolte ie razu się wyrozniaja :P

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Obrazek
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

To mały aktual :grin:
Halogeny wraz z kratkami nareszcie do mnie dotarły chodź już myślałem że to nigdy nie nastąpi :angry2:
Postanowiłem że jednak zrobie ich smoked a oto efekt :
po rozłożeniu
Obrazek
po malowaniu:
Obrazek

Jeszcze nie zamontowałem ich ale jak tylko to zrobie zapodam foty. W najbliższym czasie ma do mnie wpaść nowa deska/ kokpit wiec będzie wymiana oraz lusterko czarne wewnętrzne a także będę malował lub obklejał nawiewy na czarny połysk oraz będę tworzył czarną podsufitkę i szukał kiery od polo 6r z chromami. I to by było na tyle :amen:
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gulczas783 »

Ciekawie wyglądają te halogeny i jestem bardzo ciekaw jak wyglądać będą na aucie :grin:
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""dan_199""]To mały aktual :grin:
Halogeny wraz z kratkami nareszcie do mnie dotarły chodź już myślałem że to nigdy nie nastąpi :angry2:
Postanowiłem że jednak zrobie ich smoked a oto efekt :
po rozłożeniu
Obrazek
po malowaniu:
Obrazek

Jeszcze nie zamontowałem ich ale jak tylko to zrobie zapodam foty. W najbliższym czasie ma do mnie wpaść nowa deska/ kokpit wiec będzie wymiana oraz lusterko czarne wewnętrzne a także będę malował lub obklejał nawiewy na czarny połysk oraz będę tworzył czarną podsufitkę i szukał kiery od polo 6r z chromami. I to by było na tyle :amen:[/quote]
po co Ci teraz te halogeny jak one praktycznie świecić nie będą?
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

W sumie powiem szczerze że miałem ochotę wsadzić sobie takie halogeny od tak bo wydaje mi sie że i tak nie bede ich używał a jak oglądałem fotki innych polówek z takimi ,,modem" to mi sie po prostu podobały :crazy:
Awatar użytkownika
izeltaz
Początkujący
Początkujący

Post autor: izeltaz »

Pokaże jak to się na aucie prezentuje to będziemy oceniać. Mimo wszystko mógłbyś podłączyć chociaż na krótko żeby pokazać jak to świeci :D
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Te odbłyśniki na czarno pryśnięte to nie był najrozsądniejszy pomysł ...teraz halogeny nie będa po prostu świecić jak trzeba
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”