chcesz taki dzwięk ?? starty sprawdzony sposób nawierć dziur od spodu puszki filtra i masz dziwek jaki sobie życzysz , dolot zimnego powietrza zrobisz sobie sam wystarczy cos dopasować , co prawda mam inne polo ale za dolot zimnego powietrza do puszki posłużył lacznik , puszki z filtrem od hondy crx
Patrząc od przodu idzie on zaraz obok (z prawej strony) gniazda wiązki świateł, a miejscem w którym powinien być zbiorniczek od wspomagania... gdybym takowe posiadał. Jest tam idealna szpara aby upchać tą rurę "od odkurzacza"
Zdejmując grill zobaczysz, że jest tam w pasie nawet ori dziura w tym miejscu, wiec ma skąd zimne ciągnąć. Dziurę tą można też spokojnie trochę powiększyć.
"Pech" chciał że ja mam wspomaganie klimę ABS i LPG i w komorze silnika robi się dość ciasno. Prowizorycznie upchnąłem rurę we wnęce nad chłodnicą, jeśli zda to egzamin pomyślę nad jakimś porządnym mocowaniem i dyfuzorem. Niestety zdjęcie robione telefonem
Wszystko spoko bo np. Kolega Jacoo ma przepustnicę z lewej strony (patrząc na silnik) i poprowadzenie rury nie stanowi problemu. W 1.6 16V niestety przepustnica jest z prawej strony i pozostaje tylko poprowadzenie węża lewą stroną (i blokują nas rolki od osprzętu, żeby wpuścić rurę pod zderzak, albo pokombinowanie z kolankami i zamontowanie puszki obok zbiornika wyr. płynu chłod. i wtedy możemy się "wcisąć" zaraz koło podłużnicy i do kratki zderzaka (która po lewej stronie zderzaka jest otwarta. Ja u siebie montując boxa zdecydowałem się jak na razie na fabryczne miejsce za lampą i jak na razie jest ok. Zależało mi też, żebym mógł zamontować osłonę na silnik więc puszczanie prawą stroną nie mogło mieć miejsca, ale może ktoś wpadnie na to jak ładnie poprowadzić rurę, żeby łapała więcej zimnego powietrza. Wiadomo, że można ciągnąć rurę "na około" przez caly silnik, ale czy ma to sens. Chyba im szybciej to powietrze dotrze do silnika tym lepiej