Ibiza GT TDi- Wujas

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

W
WujasTK
Początkujący
Początkujący

Post autor: WujasTK »

Witam! :piwo:
Ibiza jednak zostanie, ciężko znaleźć fl'ke w dobrym stanie niestety, nawet w DE nie spotkałem nic ciekawego...
Wiem, że szału nie będzie, ale okazyjnie kupiłem ats'y, trochę poczyściłem, przepolerowałem, środki będą białe. Dopiero jedna skończona także tylko jedna fotka jak to mniej więcej będzie wyglądało.
Obrazek
Zastanawiam się czy środki malować całe na biało czy zostawić tak jak jest z czarnym... jak myślicie?
Awatar użytkownika
hardtomek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: hardtomek »

środki zostaw na czarno ;p
W
WujasTK
Początkujący
Początkujący

Na dub'it, były próby sprawdzenia mocy w Ibizie, niestety nie dało rady ponieważ jest za nisko, więc muszę wybrać się na stacjonarną hamownie.
Środek już 100% skończony, jeszcze tylko fotele zmienić i raczej już nic więcej w środku nie będę grzebał.
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
W
WujasTK
Początkujący
Początkujący

Okazyjnie kupiłem kierownice Atiwe 31. Ciekawostką jest to, że najczęściej była spotykana w Porsche 924 :) Obszyta na nowo skórą z czerwoną nitką :)
Obrazek
Obrazek

Wpadło również nowe radyjko Pioneer DEH-2200UB, fajne czyste brzmienie i ma co potrzeba USB/mp3 itd
Obrazek

Pozdro
W
WujasTK
Początkujący
Początkujący

Siemanko! dawno nic nie pisałem, bo się nic nie działo...
tył poleciał niżej
a na sezon Borbety, przód 7.5j a na tył 9j. Rant będzie w polerce a środek to hmm... jakieś propozycje?

Obrazek

Tak się prezentuje na dzień dzisiejszy
Obrazek

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

WujasTK nie wiem czemu nikt nie skomentował kierownicy bo naprawde warto :blush2: - super sprawa i do tego w zalewie identycznych rewelacyjnie oryginalna :thumbsup:

PS. to co zawsze powtarzam, do kompletu daj mieszek biegów przeszyty też czerwoną nicią :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
W
WujasTK
Początkujący
Początkujący

Dzięki Skfarek, jeśli będą obszywane to zieloną nitką i wtedy też kierownice obszyje na nowo bo mam nowy pomysł na nią, ale to dalszy plan.
Miałem sprzedać Ibize, ale szkoda mi jej, byłem na przeglądzie i wszystko jest git, więc chyba nie ma sensu się jej pozbywać.
Ibiza dostała nowe szczęki, klocki z przodu, nowe poduszki i łożyska amortyzatorów. Zrobiona cała geometria. Ogarnięty też alternator. Przeszła przegląd bez problemu, 13stego stycznia minął rok jak Ibi jest u mnie i jestem zadowolony chociaż swoje fochy tez miała :D
Obrazek

Po drodze była też niemiła przygoda, delikatna stłuczka. Poszedł kierunek, zarysowany zderzak i wypadł ze ślizgów
Obrazek

Tutaj już po ogarnięciu
Obrazek

A tutaj jeszcze jedno na letnich gratach
Obrazek

W przyszłym tygodniu rozbieram cały środek, jak czas pozwoli to wygłuszę, fotele i kanapa do prania, porządne odkurzanie, mycie.
Plastikowe nakładki na progi zdejmę wyczyszczę z soli i całego syfu, który się tam zbiera i od razu zobaczę w jakim stanie są progi.
Przód rozbieram, jakiś plastik mi się tłucze ale nie mogę dojść który, więc rozbieram i od razu spróbuje rozkleić kierunki i zrobić w nich smoked do tego zderzak poprawić bo wypadł ze ślizgów z lewej strony. I tak Ibiza najwcześniej wyjedzie chyba z początkiem kwietnia, będzie stała w ciepłym garażu.
I szukam felg, jeśli nic nie kupie to kupuje adaptery i upycham borbety 7.5j ET 35 i 9j ET 15 i do tego jak dojdzie adapter to zrobi się baaardzoo szeroko :D mam nadzieję, że uda się to upchnąć jakoś :butcher:

Obrazek

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta inne niż polo”