[quote=""pawelo88""]Pytanie dla wtajemniczonych za 100 punktów. Kabelek Vag can + k commander typu: http://moto.allegro.pl/korekta-przebieg ... 12509.html będzie działał pod VAG COM 311, 409 itp? Jak widać producent podaje przykład VWTool ale nie ufam im więc pytam[/quote]
Najpierw zapytaj sprzedającego czy wogóle ten kabel połączy się z polo 6n1. Ja kupiłem coś podobnego i dopiero po zakupie się okazało że nie bangla. a taki kabel łatwo uwalić na innym softcie. Także zapytaj zanim kupisz.
A co myślisz o chińskim HEX CAN USB. Kabelek działa z nowszym VAG COMem. Namierzyłem gościa co właśnie to sprzedaje za 180zł. Dostałem maila, że do tej pory miał tylko 2 reklamacje reszta problemów jedynie z nieznajomości języka angielskiego. Możliwości takiego oryginalnego kabelka są wielkie. Ciekawy jestem jak tutaj to się ma do tego. Diagnostyka nie tylko polo.
[quote=""pawelo88""]A co myślisz o chińskim HEX CAN USB. Kabelek działa z nowszym VAG COMem. Namierzyłem gościa co właśnie to sprzedaje za 180zł. Dostałem maila, że do tej pory miał tylko 2 reklamacje reszta problemów jedynie z nieznajomości języka angielskiego. Możliwości takiego oryginalnego kabelka są wielkie. Ciekawy jestem jak tutaj to się ma do tego.[/quote]
Jeżeli dorwiesz odpowiednie oprogramowanie to kto wie jak to się bedzie zachowywać. możliwe że będzie ok. nie wiem nie próbowałem.
Planuje również zakup kabelka. Mam Polo z 2002r 1.4 16V oczywiście benzyna. I chciałbym kupić kabelek do 180zł (czyli nawet sporo jak na takie coś). Możecie coś podać z allegro.
Jeśli nie miałeś wcześniej styczności z diagnostyką proponuję zwykłego KKLa (twoje Polo będzie targać bez problemu) - odczytanie błędów, kodowanie (i tu ostrożnie), inspekcje, adaptacje, logi dynamiczne i statyczne, diagnoza względem wartości mierzonych itd. Chyba, że chcesz VAG K + can COMMANDERA ale to już inna bajka namieszać można wspaniale ale i możliwości inne... Jest jeszcze VAG HEX CAN oryginał kosztuje ok 1700zł są chinolki za ponad 200zł współpracuje z VAG COMem 704 i są ludzie co to chwalą...
[quote=""kuxma""]Pod popielniczką nic nie ma. A jak widzisz mam POLO z 2002r 1.4 16V benzyna. Nie jestem pewny ale chyba to 9n[/quote]
no to racja jakoś zamotałem się. w 9N złącze jest w schowku pod kierownicą. Tu na niemieckiej stronce masz fotke: http://de.openobd.org/einbauorte.htm#vw_polo_9n
Wielkie dzięki. A gdzie znajdę KODY BŁĘDÓW bo mam 4 w silniku
17586, 17598, 17961, 17604, i jak usunę to po pewnym czasie znowu te same błędy lub same 17586. Chyba to coś z sondą lambda, sprawdzałem czy może kabelek jest przerwany i czy styki nie są zaśniedziałe ale wszystko ok. Więc muszę chyba wymienić?