[6n] Uszczelka pod głowicą?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Arishi »

Masz chyba dobrego mechanika, bo z tego co napisałeś szybko upora się z problemem, najważniejsze, żeby zrobił to dobrze bo zwalona uszczelka może narobić bałaganu.
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Przerabiałem to co wy panowie, tez palciłem kolo 500 zł z nowymi uszczelkami. Ja mam aex'a, w moim była metalowa uszczelka.
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

W moim ADX też idzie metalowa uszczelka, na początku cena jaka podał mi mechanik trochę mnie zaskoczyła, pomyślałem sobie - 500zł za głupi kawałek metalu i odkręcenie paru śrubek? - jednak gdy wczytałem się w ceny uszczelek i ich wykonanie oraz jak wygląda robocizna podczas wymiany takiej części zmieniłem zdanie.
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: camel19 »

ja zebym mial warunki sam bym sprobowal ja wymienic ale do lata jeszcze daleko to musial bym go na kolki postawic i nie dotykac:) trzeba bedzie jakos przebolec ta cene to i tak taniej jak w autoryzowanym punkcie, no mechanik jest spoko juz mi pare usterek zrobil i nie narzekalem. w jeden dzien mozna to zrobic jeszcze jak sie ma wprawe, dobre narzedzia to zaden problem.
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacekszymek1 »

ta cena i tak nie jest wygórowana bo spotkałem sie z jeszcze większą
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

"...w jeden dzien mozna to zrobic jeszcze jak sie ma wprawe, dobre narzedzia to zaden problem." - kiedyś kolega mojego ojca wymienił pierścienie, panewki i uszczelkę pod głowicą w jedną noc, a następnego dnia pojechał do pracy. A auto to duży fiat ^^.

A propo twojego auta pamiętajcie o nowym oleju i płynie chłodniczym, bo już słyszałem jak to auto-specjaliści wlewali z powrotem to co było O.o
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: camel19 »

wlasnie dzisiaj odebralem polowke od mechanika, wszystkie uszczelki wymienione razem z ta najwazniejsza pod glowica, nic nie cieknie ani nie kopci i czuc ze ma wiekszego "buta":) cena koncowa 550
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

to tanio, ja w 2008 za uszczelkę pod głowicą, planowanie głowicy, płyn zapłaciłem 990zł w Fiacie
Obrazek
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

[quote="camel19"]wlasnie dzisiaj odebralem polowke od mechanika, wszystkie uszczelki wymienione razem z ta najwazniejsza pod glowica, nic nie cieknie ani nie kopci i czuc ze ma wiekszego "buta":) cena koncowa 550[/quote]

To fajnie, że wszystko się udało.

Bielu, nie powiedziałbym, że cena jaką musiał zapłacić camel19 była tania, jak dla mnie to w tej chwili jest norma, chociaż dzisiaj odezwał się do mnie mój mechanik, który powiedział, że zrobi wszystko za 300zł.
Powiem więcej, dziwi mnie tak wysoka cena (990zł) jak za tego typu usługę :shock:

Pozdrawiam.
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacekszymek1 »

[quote="Arishi"][quote="camel19"]wlasnie dzisiaj odebralem polowke od mechanika, wszystkie uszczelki wymienione razem z ta najwazniejsza pod glowica, nic nie cieknie ani nie kopci i czuc ze ma wiekszego "buta":) cena koncowa 550[/quote]

To fajnie, że wszystko się udało.

Bielu, nie powiedziałbym, że cena jaką musiał zapłacić camel19 była tania, jak dla mnie to w tej chwili jest norma, chociaż dzisiaj odezwał się do mnie mój mechanik, który powiedział, że zrobi wszystko za 300zł.
Powiem więcej, dziwi mnie tak wysoka cena (990zł) jak za tego typu usługę :shock:

Pozdrawiam.[/quote]

są różne ceny jedni ci to zrobią za 300 a drudzy za 900
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

I właśnie ta rozbieżność mnie dziwi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”