a no bedzie czarno z przodu jeszcze dzis albo jutro bd zamawial gotowa folie Stickers Bomb na czarną konsole wewnatrz i moze jeszcze lusterka zrobie a co do zderzakow too sie zastanawiam nad tym ale wolałbym najpierw miec gwint i koło
ładne autko tylko gleba i alu na sezon letni, a tak poza tym jesli bys był zainteresowany mam bre canadyjską na całą morde (sprzedaz) akurat do twojego auta bo masz wąskie,polecam i tanio :oki:
własciwie to mam juz bre ale tylko na maske aa z ciekawosci . Ile bys za nia chcial ? kiedys widziałem na otomoto własnie czerwoną pole z taka bra na całą mordke i dosyc ciekawie to wygladalo .
aa mam pytanie co do tego gwintu. Niemam zielonego pojecia z jakiej firmy jest najlepszy i wgl. Nie chce zeby to był jakis beton totalny i nie chce zeby lezal jak pies poprostu chce troche dac ja nizej i troche usztywnic
Też jestem laikiem w tych sprawach i dziś się załamałem... Myślałem że same sprezyny kupie i na stare amortyzatory i bedzie OK. A wyczytałem że trzeba amory też nowe a taki zestawik na alledrogo widziałem za 650zeta :|
bo wiesz skortowe sprezyny sa krotsze niz oryginalne a co za tym idzie amortyzator tez jest krotszy. 650 zl za sportowe zawieszenie aa widziałem po 1000 zl gwinty
[quote="barmaz91"]Co do Audików musisz kupic pierścienie centrujące z rozsrawu audi na 4x100[/quote]
Trzeba kupic lub wytoczyc sobie u znajomego tokarza nie pierscienie a dystanse lub jak kto woli adaptery zmieniajace rozstaw srub Adapter przykrecasz do piasty na stale srubami na imbus i dopiero do tego felge srubami ori