[6n2] elektryczne szyby - potrzebny schemat podłączenia

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
GrigorVR6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GrigorVR6 »

Panowie pytanie z podobnej beczki,podejdzie cały podnośnik elektryczny z przodu od pasażera wersja 3 drzwi z 6N2 do 6N z 99 roku??
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

najlepier porównaj numery części w etce, np tej on-line (wejdź w carprog 2) http://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1
Awatar użytkownika
GrigorVR6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GrigorVR6 »

To ze mają inne numery to wiem,raczej mnie interesuje czym się różnią.A tak wygląda w Etce online:
6N:
Wtyczka:357972752
Silniczek:6N3998802D,6K3959802E
Podnośnik:6N3837461,(6N3837461D)

6N2:
Wtyczka-8L0972710
Silniczek:6N3998802D
Podnośnik:6N3837461D

Po mojemu to różnica bardziej we wtyczce niż w podnośniku.
Obrazek
A
Anonymous

racja widać że tylko inna wtyczka więc wydaje się ze da się to połączyć, np korektorkami (może i trochę drut ale działać będzie) oczywiście jeżeli ilość kabli jest taka sama, a być powinna bo dlaczego miało by tak nie być jak podzespoły takie same
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

wojtekzbuska popatrze czy jeszcze mam, ale gdzies powinien byc.
A co do podnosnika z 6n2 do 6n to bez problemu pasue. Ja mam w 6N2 podnosnik z 6N, a wiec i w druga strone sie da:)
[size=12px][/size]
K
Kamcios
Newbie
Newbie

Post autor: Kamcios »

Witam mam prośbę. Potrzebuje schematu instalacji elektrycznej dotyczącej elektrycznych szyb, ponieważ przestała działać mi szyba od kierowcy. Będę wdzięczny za wszelką pomoc
A
Anonymous

sprawdź bezpieczniki
jeżeli są dobre wymontuj panel przycisków wypnij wtyczkę z lewego przełacznika (szyba kierowcy) i podepnij do prawego (szyba pasażera) i sprawdź czy szybą kierowcy sie opuszcza

mi niedawno też szyba kierowcy nagle przestała działać, winny okazał się przełącznik

panel z przełącznikami da się łatwo zdemontować bez zdejmowania boczka (robiłem tak za drugim razem)
panel wygląda jak wiesz tak:
http://obrazki.elektroda.net/16_1282671449.jpg
od strony przełączników zamykania/otwierania drzwi jest blaszka zatrzaskująca go w otworze:
http://webserv.nazwa.pl/img/2.jpg
bierzesz nóż, wsuwasz go pod krawędź panelu na środku i naciskasz ta blaszkę do końca, a następnie podważasz
do przełączników masz podlączone wtyczki
wypinasz prawa
wypinasz lewą i wpinasz w prawy przełacznik
właczasz zapłon i sprawdzasz czy szyba kierowcy się opuszcza
dla pewności mozesz podlaczyć jesze prwa wtyczkę do lewego przełacznika i jezeli nie będzie diałać szyba pasażera znaczy to ze lewy przełacznik jest uszkodzony
K
Kamcios
Newbie
Newbie

Post autor: Kamcios »

Dziękuje Marcin86c za rady sprawdziłem wszystko tak jak napisałeś i niestety szyba nie działa. Mając wyjęte wtyczki sprawdziłem napięcia i okazało się że na wtyczce szyby która nie działa na pinie nr1 brak jest napięcia natomiast na drugiej wtyczce (od szyby pasażera) w tym samym miejscu tzn na pinie nr1 jest 4,68V. Nie wiem gdzie dalej szukać przyczyny a nie mogę nigdzie znaleźć schematu instalacji elektrycznej. Może ktoś mógłby mi udostępnić taki schemat instalacji z drzwi kierowcy dotyczący elektrycznych szyb to byłbym bardzo wdzięczny
Awatar użytkownika
pawcioolk
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawcioolk »

Się tak podepnę pod wasz temat. Potrzebuje schemat wiązki do elektrycznych szyb.
Przymierzam się do montażu jednak nigdzie nie mogę dostać wiązki i znalazłem kogoś kto może mi ją stworzyć jednak potrzebuje dokładnych schematów. Poratuje któryś kolega?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”