Jaka w koncu skrzynia do diesla?? spalanie 7-8 litrow ??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
fifel
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: fifel »

Mam kolejne pytanie - ostatnio zrobilem trase, staralem sie jechac jednostajnie 80-90 km/h i spalil mi kolo 5 litrow, czy przy tej predkosci to normalne? :D musze jeszcze zrobic trase z predkoscia 100km/h i porownac wyniki...

Jestem ciekaw czy filtr powietrza ktory dawno nie byl zmieniany moze miec wplyw na spalanie? chodzi mi o taki zauwazalny wplyw, bo to ze ma to oczywiscie wiem... wczoraj kupilem nowy, okazalo sie ze stary filtr jest czarny i jeszcze boschowski, wiec nie sadze zeby poprzedni wlasciciel wymienial go w ogole przez kilka lat uzytkowania po sprowadzeniu ;/
A wlasciciela znam i wiem ze za bardzo o takie szczegoly nie dba :)
Teraz mam wrazenie ze wraca mu troche zycie ale tak jakby odmulal sie stopniowo jakby musial przemielic jakis nagar w silniku ktory powstal przez te pare lat.... chociaz moze to zludzenie tylko...
Obrazek
R
Romuss
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Romuss »

Witam..Chce sie krótko dołączyc z pytankiem dot skrzyni 1,4D.W moim wehikule jak spojrzalem z kanału ,to między skrzynią a silnikiem jest spora szczelina przez którą widać kawał koła zamachowego.Czy tam nie powinna być jakaś blaszana osłonka?Czy może ma wystarczyć ta główna duża osłona pod silnikiem? Kto doradzi?
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Tam powinna być metalowa osłonka przykręcona na jedną śrubkę do skrzyni, ktoś pewnie coś robił i jej nie założył.
E
Edywalarte
Newbie
Newbie

Post autor: Edywalarte »

Filtr wiem że znaczenie jak jest Turbo. Coś tam kiedyś było odpowiedni zaciąg powietrza daje jakieś tam wyniki w turbie nie pamiętam teraz dokładnie jak to było. A w takim atmosferycznym normalnym nie powinno mieć aż tak dużego znaczenia.
R
Romuss
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Romuss »

Kolunio-dzięki za info dot osłonki sprzęgła.Ciekawe czy w 86c tez taka oslonka dolna występuje?
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Występuje również nawet w golfie mk2/mk3/m1 pewnie polo wszystkie wersje :) Masz tu jej numer 084301159E
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”