[all] OR zamiast ON - podsumowanie

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

w
wuuf
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wuuf »

To teraz ja coś walnę w tym temacie :) swego czasu, posiadałem dwa ropniaki :) Jeden to był MB 190D 2.0D 1987r 72km silnik om 601
Drugi to był powiedzmy "firmowy" Citroen Berlingo ... 1.9D 71 KM oznaczenia silnika nie znałem,

Pierwszy, czyli mietek latał na OR z biedrony, spalanie nieco większe... przelatane na tym 60 tys km bez żadnej awarii... lanie tego ustrojstwa wymagało tylko kapkę częstszego wymieniania filtra paliwa :)

Drugi, Cytrynek vel. czołg latał na oleju uwaga z.... smażalni ryb :) ze zdrowym dodatkiem soli... owy pacjent na takim paliwie ( mieszanym fifty fifty ze zwykłym ON w okresie wiosna-jesień ((temp + )) zrobił ponad 130 000 km i delikatnie zaczął się pocić :) ale wiem, że jego nowy użytkownik tylko go "uszczelnił" i dalej robi przebiegi :) bezawaryjnie :) także... to samo mówi za siebie :)

Znowu, jeśli chodzi o polo, byłem swego czasu posiadaczem 1.7 diesla w budzie 6n i dla Polci sam bio diesel już nie pasował, dostawała drgawek na jego myśl i strasznie kopciła, na zwykłym ON jak najbardziej zasuwała... :write:
eX 6n 1.7SDI now 86c2f 1.0
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”