6N waglik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

jak nie chcesz mieć zbyt nisko to polecam zakupić sprężynki obniżające - 40 i obniżyć całe autko a nie tylko tył :)
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Będziecie mi musieli pomóż w zakupie bo jestem zielony, tata też także liczę na waszą pomoc :-)
Awatar użytkownika
waglik

i oto moje postanowienia związane z moją POLO, a więc: Autko NIE będzie obniżane (szkoda spodu jak na nasze polskie drogi...), miałem kupić opony 15 calowe 195/45 tzw. niskoprofilowe i one także NIE będą zakupywane ze względu na niewygodą jazdę, a i na nasze polskie drogi (kolega o felgach z takimi wymiarami rozwalił je przy 80 km/h pękł mu po prostu alus) ZAŚ auto będzie miało kupione alufelgi 14 calowe (planuje tak do 1000 zł. na nie wydać), przyciemnione z tyłu szyby (u mnie w mieście kosztuje do 500 zł. zaś u kolegi w Busku o większą połowe mniej, więc tam pojade i to zrobie)
zmienione lampy i kierunki na przodzie na POWER LOOK, grill bez znaczka, z tyłu lampy są w porządku zadymiane podobają mi się, więc zostają, w bagażniku będzie montowany neon niebieski, w środku zostanie zmieniona żaróweczka czy dioda (nie wiem co tam się znajduje obecnie świeci mi na słaby niebieski za słaby) na niebieską i mocniejszą o ile będzie się dało wszystko będzie konsultowane z moim mechanikiem który chętnie mi pomoże w tych moich delikatnych modach. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycję proszę pisać, będę bardzo wdzięczny.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""waglik""]kolega o felgach z takimi wymiarami rozwalił je przy 80 km/h pękł mu po prostu alus[/quote]
Pewnie chinszczyzna jakas to byla. Dobra felga nie ma prawa na dziurze peknac przy takiej predkosci.
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote=""waglik""]miałem kupić opony 15 calowe 195/45 tzw. niskoprofilowe i one także NIE będą zakupywane ze względu na niewygodą jazdę, a i na nasze polskie drogi (kolega o felgach z takimi wymiarami rozwalił je przy 80 km/h pękł mu po prostu alus[/quote]

ztym co napisałeś też się nie zgodzę. Ja 2 sezony przejeździłem na takich oponach i felgach i nie zgodzę się ze komfort jazdy jest tragiczny. Nie jeździ się dużo mniej komfortowo niż na 13-stkach. Jeżdząc na takim profilu trzeba po prostu uważać zeby nie wpaść w dziurę, chociaż pare razy mi się zdarzyło i felga nadal cała i prosta.
Awatar użytkownika
waglik

No właśnie to ja za nie podziękuje... W mojej okolicy tyle jest dziur, że matko.... Zawsze uważam na dziury, ale no nie zawsze się da... :niewiem:
Awatar użytkownika
krzysiu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzysiu »

Pewnie chinszczyzna jakas to byla. Dobra felga nie ma prawa na dziurze peknac przy takiej predkosci.
Popieram, jeżdżę na felgach ATS, oponki 1955015 nie raz przy dużej prędkości wjechałem w dużą dziurę, wrażenie było takie jakby co najmniej koło urwało z wahaczem ale felga cała :grin:
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""bleah1986""]Nie jeździ się dużo mniej komfortowo niż na 13-stkach.[/quote]
Biorac pod uwage profil opony na 13, to nawet lepiej sie jedzie na wiekszej feldze, bo opona o zbyt wysokim profilu powoduje, ze auto prowadzi sie mniej precyzyjnie. Polecam dla porownania powozic sie terenowka na profilu 85 - wszystkie drogi beda za waskie :amen:
Awatar użytkownika
Palozz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Palozz »

Zabawne... Jakbym patrzył na to, że są dziury to bym wogóle z domu nie wyjechał. Bo po co bym miał sobie niszczyć opony(wcale nie tanie) po co miałbym sobie niszczyć wypasiony gwint(KW wariant2). Wogóle wszystkie plastiki grają przez twarde zawieszenie. Ja mam 14 cali ( a wiadomo ze 14 cali łatwiej wpadnie w dziure niz 15 cali) na profilu 45 i hula jak złoto. Jeśli nie lubisz twardo zawieszonych aut to wogóle sobie odpuść glebe. Ja osobiście nie potrafiłbym na serii jeździć bo nie lubie jak auto mi sie na zakrętach lusterkami podpiera :grin:
So I pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head
B*tch, I’ma pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head

Mój czerwony diabeł na forum viewtopic.php?f=29&t=8557&p=106179#p106179
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Nie wspominając o tym że z oponą 195 to nad niektórymi mniejszymi dziurami po prostu przelecisz a przy 155 i podobnych to się w nie wrąbiesz. W drugim aucie mam 185/60/15 zimówkę i wrażenie choroby morskiej, na następny sezon zimowy będzie coś niskoprofilowego :grin: Jeżdziłem na 195/50/15, 195/45/16, 205/45/16 i 185/55/14 i jak dotąd nie było żadnych uszkodzeń opony z powodu niskiego profilu. Owszem niski profil to mniejszy komfort ale wiele zależy od samej opony - czy jest miękka czy twarda - i tak na 195/50/15 Conti Premium Contactach było całkiem komfortowo, na 195/45/16 Conti Sport Contactach twardo jak na desce (bez skojarzeń :) ), na 205/45/16 Ykohama S-drive jest całkiem miękko i bardzo komfortowo aż się pozytywnie zdziwiłem. W polo 185/55/14 Firestony SZ80 też miękkie i komfortowe były - ale za miękkie i komfortowe dlatego też sprzedałem i szukam 195/45/14 :P
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Palozz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Palozz »

A ja dodam, że na Dunlopach Sp9000 w rozmiarze 195/45 R14 jest twardo. Ogólnie ta opona nie nadaje sie do małych aut bo ma bardzo sztywne boki. Raczej dedykowana jest do cieżkich samochodów. Natomiast Hankook Ventus Prime w tym samym rozmiarze i lekkim naciągu zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Dobry kompromis miedzy komfortem a przyczepnoscią.
So I pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head
B*tch, I’ma pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head

Mój czerwony diabeł na forum viewtopic.php?f=29&t=8557&p=106179#p106179
Awatar użytkownika
waglik

Nowe foty po dzisiejszym myciu oraz naklejenie wlepki ;) Zapraszam do komentowania:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Zrob cos z ta sterczaca sruba od wycieraczki z tylu, wywal ramki spod rejestracji i daj biale kierunki boczne i bedzie fajnie. Jak nie chcesz wydawac duzo na nowe lampy z przodu to moze poprostu smoked front? Tu masz manuala:
viewtopic.php?f=25&t=10163
Foto jak to wyglada:
Obrazek

Plus jeszcze np. znaczek w na czarno jak to juz jeden z kolegow sugerowal:
Obrazek
(zdjecia znalezione w necie nie mojego autorstwa)

Ja w swojej mam zamiar cos takiego zrobic. Powodzenia w modach. Bardzo ladna pola, duzy plus za kolor (LB7Z satinsilber metallic) taki jak moj :) :)
P.S. te twoje seryjne fotele to chyba jednak nie sa kubelkowe.
Awatar użytkownika
waglik

Chyba jednak są ;) książka nie kłamie. No właśnie z tą śrubą coś chce zrobić a o smoked sie boje bo po prostu tego robić nie umiem, a troche jest przy tym roboty.
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""waglik""]a o smoked sie boje bo po prostu tego robić nie umiem, a troche jest przy tym roboty[/quote]
uwierz że nawet największa łamaga sobie z tym poradzi, rób i się nie usprawiedliwiaj
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”