czorny parch 2ef by edi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Roli
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Roli »

no no ciekawee co wymodzisz z ta polóweczką:D :cool:

oczekuje na tą przymiarke RONAL ;)
sezon 2011
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... &start=420

\'10
Nowy Staw
I cultstyle w Wilczych Laskach
II zlot VW w Pasłęku
VW Mania
\'11
Nowy Staw rozpoczęcie sezonu w Toruniu Majówka cultstylu w Mielnie III zlot vw w Pasłęku
Awatar użytkownika
kozik
Początkujący
Początkujący

Post autor: kozik »

Na Ronalach może być całkiem przyjemnie :good: Jaką oponkę na nie planujesz?
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""kozik""]Jaką oponkę na nie planujesz?[/quote]
Mam 2 sztuki 185/45/15, a dwie będę musiał tak czy siak dokupić. Zobaczę jak to siądzie w nadkolu i wtedy się dowiem czy mogą być takie czy szukać mniejszej gumy.
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Widzę, że sentyment pozostał tym razem starsza siostra 6N :) Zabawę zacząć czas :crazy:

Gratuluję zakupu, powodzenia i wytrwałości w modzeniu :piwo:
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

[quote=""mario""]Zabawę zacząć czas :crazy: [/quote]
A no jakoś się dokulam może ze zbieraniem części gratów przed malowaniem (czerwiec/lipiec -> zależy od funduszy).
Dzisiaj udało się znaleźć ori wąską dokładkę z Golfa Mk2, więc coś tam już się zbiera. Przed malowaniem fajnie byłoby jeszcze znaleźć sierpy/banany i komplet białych kierunków na front co by pod smoked je spasować.
Powoli rozkminiam też sprawę halogenów, wiem że muszę szukać z Wesem, ale jeśli ktoś wie jakie dokładnie są potrzebne i jakie ładnie spasują to będę bardzo wdzięczny ;)
Powoli, bo powoli, ale byle do przodu.
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Żeby nie było, że detale popsują wygląd Turbiaków dzisiaj zamówiłem ukryte wentyle z Alcara:
Obrazek

A że w robocie czasu wolnego też ostatnio całkiem sporo, znaczek GT przeszedł gruntowną renowację, kupa zabawy z maskowaniem, bo chciałem uniknąć malowania pędzelkiem, ale efekt całkiem całkiem :)
Obrazek Obrazek

Jutro wycieczka do ASO w celu wybadania ceny sierpów, jak styknie czasu przeszperam też lokalne szroty :)
I niech się już ta zima kończy, bo za zimno na jakąkolwiek przymiarkę :banghead:
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

gratulacje! :D
L
LeMaNeK
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: LeMaNeK »

ja też see zamówiłem takie wentylki :grin:
Awatar użytkownika
ore83
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ore83 »

[quote=""_edi""]Dzisiaj udało się znaleźć ori wąską dokładkę z Golfa Mk2[/quote]
ile dałeś za tą dokładkę??
Grupa ZachodniopomorskaVWielkopolska
mein polo 86c2f

kozienice 2010
wilcze laski 2010 1 zlot cultstyle.pl

2 miejsce 1/4 mili k
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

No no no się porobilo pod moja nie obecność:) zobaczymy co wyjdzie:) banany z 86c mam w zapasach jak coś to pisz
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

[quote=""bruczyk""]zobaczymy co wyjdzie:) [/quote]
Na ten rok priorytet to blacharz/lakiernik bo bez tego ani rusz w dalszym kierunku.
W tym sezonie naprawdę niewiele się zmieni od tego co zrobił czacha, wskoczy parę budżetowych dupereli i to by było na tyle, fajnie jakby udało się go posadzić niżej.
Niestety moje możliwości finansowe na ten rok są trochę ograniczone z powodu niekończącego się remontu domu, więc nie będę się porywał z motyką na słońce :)
r
rafal_1903
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rafal_1903 »

gratki za znaczek.
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

No i auto postawiło focha. Musiało zwęszyć obecność innego auta na moim placu, bo postanowiło znaczyć swój teren olejem.
Dzisiaj wymieniłem uszczelkę pod pokrywą, bo właśnie stamtąd sobie rzygnął. Oby pomogło.
A no i białe migi przednie czekają na przeróbkę pod smoked front.

Ehhhh... jak pod górkę to pod górkę. Prawdopodobnie wysr..ł mi się wzmacniacz. Przy zwiększaniu głośności front pierdzi, ale nie jest to wina głośników, bo sprawdzałem drugi komplet i było to samo. Shit happens. Namierzyłem też wszelakie miejsca "wydające dźwięki" przy jeździe po nierównościach, po rozebraniu tapicerki klapy okazało się, że dziura pod listwą praktycznie na wylot, więc przed malowaniem trzeba będzie zmajstrować nową klapę :banghead:
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

ZUO dalej prześladuje mojego czarnucha... tym razem dość gromadnie...
1) wzmacniacz oka, głośniki oka, kable oka, radio oka więc nie wiem czemu czasem pierdzi; wyzerowałem bas na froncie i zostawiłem tylko na wooferze, jest lepiej; niestety takie ciemniaki jak ja w zakresie CA mają problem, a sprawa pewnie jest prosta :P
2) wężyk pod puchą filtra powietrza strzelił, syf niestety zrobił swoje i trza było na szybko czegoś szukać; ostatecznie trafiła się nówka sztuka z malczana, więc problem naprawiony;
3) kołpax is lost :banghead: jeden się gdzieś podział cholera... po cichu liczę, że uda się go znaleźć, bo daleko nie jeździłem ostatnimi czasy;
4) Turbiaki sprzedane :(
5) szeroka stal sprzedana, więc nie ma koła na lato...

Na szczęście, żeby nie było że tylko źle się dzieje, trafiły mi się białe kieruny od XXLa, już poprawione czarną obwódką i na razie tak zostanie (idento miałem w 6ence i było si); trzeba znaleźć jakieś koło na lato, na początku ciężko myślałem nad tymi z vwkasowego linka:
Obrazek
ale Ilona (Żona) jednak się nie zgodziła, żę niby za drogie czy cuś :P
tak więc obecnie stanąłem przed realnym wyborem:

ATS Classic - front 7x13 et3, tył 8x13 et1 ogarnięte po całości, gotowe na sezon (polerka + lakier) tylko nie wiem czy nie będzie to za szeroko i jak spasi na tyle 195/45/13 przy docelowych -60 z tyłu;
Obrazek

No i druga opcja - Rota Smoor, 7x13 et 20 wszystkie 4 sztuki, razem z gumami, tylko niestety stan jak na foto, wszystko ładne kompletne, ale śrubki do chromowania, rant do polerki, rotor do odświeżenia;
Obrazek

Na razie jestem najbliższy którejś z dwóch powyższych opcji, ale wciąż szukam bo mimo wszystko wolałbym Tramonty, PLSy albo Wolfrace Slot no ale kasa niestety nie ta, a priorytetem na ten rok jest odnowa karoserii i podwozia.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

_edi te 6x13 są fajne ale cena sporo przesadzona
koleś kupił je za 900 i fajnie odnowił
o ile mi wiadomo to jest to fela DDR (2 rostawowa) mało spotykana imitacja BBS e30 rennensport
co do koła radzę szukać w tym kierunku
Tramont
PLS Hockenheim
Wolfrace Slot
bo liczy się orginalność może HTN 3tg, Moderline 2tg
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”