[6n2] Gdzie jest modul komfortu?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

kup na alledrogo pilota i sterownik z opcją domykania szyb, podłączasz zasilanie do sterownika znajdujesz kabelki silownika od kierowcy minus do karoseri a plus wpinasz pod silownik normalnie rozcinając izolacje kabelka, sterownik przedłuża wtedy impuls na zamek i domyka CI szyby :) zakładałem w vento 30min roboty z podłączeniem pod kierunki, nawet szyber mi sie domykał :beach:
I miejsce plac manewrowy
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""Hiszp4n""]kup na alledrogo pilota i sterownik z opcją domykania szyb, podłączasz zasilanie do sterownika znajdujesz kabelki silownika od kierowcy minus do karoseri a plus wpinasz pod silownik normalnie rozcinając izolacje kabelka, sterownik przedłuża wtedy impuls na zamek i domyka CI szyby :) zakładałem w vento 30min roboty z podłączeniem pod kierunki, nawet szyber mi sie domykał :beach:[/quote]to już mam, podłączyłem wszystko tylko nie domykanie szyb, ale nie dlatego, że nie wiedziałem gdzie, bo do tego bym w końcu doszedł, tylko po prostu już nie miałem czasu i zostawiłem na przyszłość, no i tak sobie czeka :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
Gulunio
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Gulunio »

mały offtop, czyli chcąc zamontować elektryczne szyby i lusterka do 6n2 nie muszę kupić modułu komfortu? Bo tak zrozumiałem, a byłem święcie przekonany, że musi być bo w 6n2 inaczej prędzej wszystko spale, niż będzie działać?
Evergreen :)

Klucze 2010 | Kozienice 2010 |...
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""Gulunio""]mały offtop, czyli chcąc zamontować elektryczne szyby i lusterka do 6n2 nie muszę kupić modułu komfortu? Bo tak zrozumiałem, a byłem święcie przekonany, że musi być bo w 6n2 inaczej prędzej wszystko spale, niż będzie działać?[/quote]no chyba nie trzeba, bo nie on w 6n2 odpowiada za domykanie szyb, a o szczegóły jakby co pytaj Tofika bo on w ostatnim czasie zakładał u siebie elektrykę, przynajmniej coś mi tak świta :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
a
arek1,4tdi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: arek1,4tdi »

oj joj joj troche to skomplikowane ale na spokojnie spróbuje to jakos zrozumiec
a jakim srodkiem moge psiknac po stykach zeby to lepiej przewodzilo prad?( tutaj chodzi mi o ten przelacznik czy mozna w niego cos prysnąc zeby przemyly sie styki)
ewentualnie moze ktos jest z olsztyna to bysmy sprawdzili przelacznik( na podmiane)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2011, 21:19 przez arek1,4tdi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

[quote=""arek1,4tdi""]jakim srodkiem moge psiknac po stykach zeby to lepiej przewodzilo prad?[/quote]
Np. takim:
http://sklep.avt.pl/p/pl/70953/kontakt+61.html
takim w skrajnych przypadkach:
http://sklep.avt.pl/p/pl/3440/kontakt+s+60ml.html
Obrazek
a
arek1,4tdi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: arek1,4tdi »

Sabled - dzieki za informacje jutro kupie zobaczymy moze akurat sie uda :-D

PS. wiecie moze gdzie i o której zpotykaja sie chlopaki z VW w Olsztynie? bo nie moge tego znalesc
L
LasQs
Newbie
Newbie

Post autor: LasQs »

hej mam pytanko... bo kupiłem furacza 1.4 tdi i autko ma centralny zamek i elektryczne lusterka.

Tylko nie jestem pewien czy na alarm. Po czym poznać?

Widziałem ze ma czujniki obudowan gumą w tylnych drzwiach.

Pytam ponieważ chcialbym dorobić kluczyk na pilota. Mam dosyć sporą wiedzę na temat passatów i Vag tacho wiec kodowanie immo to nie problem tylko chcialbym dorobić pilota (jakiś kretyn wymienił całe drzwi z zamkiem i mam dwa rozne kluczyki do zamka i stacyjki)

Z tego co czytam to jesli jest alarm to i pewnie był pilot. Ciekaw jestem na jakiej częstotilwości jest wysyłany sygnał do modułu komfortu jeśli takowy znajduje sie w aucie? 433? czy 434mhz?
Awatar użytkownika
maverh
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maverh »

siema. najszybciej sprawdzisz czy masz alarm czy nie jak zamkniesz auto z pilota i potelepiesz budą :) alarm powinien się uruchomić dość szybko :)

w kwestii transmisji sygnału to chyba na kluczyku jest napisane na jakiej częstotliwości kluczyk nadaje :)
Awatar użytkownika
adam2308
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adam2308 »

Kolego, dla Ciebie Złota Łopata za odkopany temat sprzed ponad 4 lat ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”