[6n2] wiecznie zamarzające szyby - od wewnątrz, co zrobić

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

[quote=""sabled""]
Włącz nawiew na szybę i się włączy. Albo wystarczy ustawić aby nie wyświetlało ani ECONO ani AUTO, wtedy klima działa cały czas.[/quote]

nawet gdy nie wyświetla się econ ani auto nie załącza się kompresor :niewiem: próbowałem już raczej każdej opcji, pozostaje mi ją kompem odpalić,ale jeszcze nie wchodziłem w temat może ktoś pomoże?
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Moja manualna tez się nie odpala poniżej 5st. tak to podobno ma być dlatego czasem dla treningu włączam ją na pare minut w garażu
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

nie mam ogrzewania w swojej szopce :crazy: dlatego nawet nie mam jak sprysków od xenonów rozmrozić :angry:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

U żony w 6N2 przed zimą umyłem i odtłuściłem dokładnie szyby wewnątrz przemywając je izopropanolem, założyłem dywaniki gumowe, nowy filtr z akt. węglem i parowanie czy zamarzanie szyb od środka nie występuje.
Klimatyzacja nie załączy się w przypadku gdy temp spada poniżej 5st C (zabezpieczenie wewnątrz sprężarki)
p
pawnow
Początkujący
Początkujący

Post autor: pawnow »

Przede wszystkim po zakończonej jeździe postaraj się wywietrzyć wnętrze, wychłodzić go. Ja tak zawsze robię i nie ma problemu. Nie zwracam uwagi na dywaniki, mam welurowe a nie gumowe i na pewno pełno wilgoci w nich siedzi a nie mam problemu z parowaniem i zamarzaniem.
r
ralfbox
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ralfbox »

dzisiaj ojciec widząc moje zamarznięte szyby polecił mi żebym je przetarł denaturatem, to już więcej nie zamarzną. Jeszcze tego nie testowałem ale w najbliższym czasie przetestuje.
Obrazek
D
Dirtyloop
Newbie
Newbie

Post autor: Dirtyloop »

[quote=""wojtasllb""]
nawet gdy nie wyświetla się econ ani auto nie załącza się kompresor :niewiem: próbowałem już raczej każdej opcji, pozostaje mi ją kompem odpalić,ale jeszcze nie wchodziłem w temat może ktoś pomoże?[/quote]

a próbowałeś jak silnik porządnie sie nagrzeje? może pomóc.
ja mam manualną, i to naprawde dobry sposób na pozbycie się wilgoci i szronu na szybach. klima osusza powietrze dostarczane do kabiny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”