[6R] Moduł komfortu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

[quote="damian92"]To polo 6R ma comming home w standardzie ale zablokowane/wyłączone ?[/quote]
Niestety z tego co patrzyłem w VCDSie to nie ma opcji odblokowania comming/leaving home. Ze względu na to, że w Polo nie wychodził czujnik zmierzchu, powodujący załączenie tego systemu.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Post autor: kar01 »

[quote="damian92"]W trendline masz domykanie szyb z kluczyka? [/quote]
Może uściślijmy, mogłem czegoś nie zrozumieć:P Jeśli domykanie szyb z kluczyka, to to, że gdy przytrzymam w zamku kluczyk jakbym zamykał/otwierał drzwi, to szyby się odpowiednio podnoszą/opuszczają, to tak, mam to:P
Obrazek
Awatar użytkownika
LameBoy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: LameBoy »

no właśnie pytanie o doprecyzowanie.
Mam tsi highline i u mnie w aucie wygląda to tak, że jeśli mam otwarte szyby, to mogę zamknąć auto(i zabezpieczyć alarmem) na dwa sposoby, jeden to przekręcenie kluczyka w drzwiach jak do zamknięcia i przytrzymanie w pozycji czekając aż zamkną się szyby całkowicie, druga opcja to zamknięcie z pilota, także z przytrzymaniem guzika do czasu kiedy nie zamkną się szyby.
Czy istnieje funkcja która np zamyka szyby samoistnie? tzn że mam otwarte, wciskam kłódeczkę krótko raz, a auto samo uruchamia procedurę zamknięcia szyb do ich pełnego zamknięcia?
bo aktualnie mam tak, że jeśli szyby są otwarte i zamykam auto z pilota(lub z kluczyka) nie przytrzymując to szyby zostają otwarte...
"3,5 czy 3,8 sek do 100km/h i tak i tak się zesrasz z wrażenia, więc po co przepłacać jak to szybsze auto jest zazwyczaj dwa razy droższe..." ;)
k
kruchacz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kruchacz »

[quote="LameBoy"]bo aktualnie mam tak, że jeśli szyby są otwarte i zamykam auto z pilota(lub z kluczyka) nie przytrzymując to szyby zostają otwarte...[/quote]

Mam dokładnie tak samo w wersji Trendline.
Awatar użytkownika
donhugon
Newbie
Newbie

Post autor: donhugon »

z tego co mi wiadomo co ktos mi napisał to orginalny centralny zamek wlasnie tak dziala jak piszecie i nie wiem czy da sie cos z tym zrobic
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Post autor: sPoOn »

No dokładnie, tak to właśnie działa, trzeba przytrzymać przycisk zamykania auta, żeby zamknąć szyby. Podobnie można przytrzymać przycisk otwierania żeby je otworzyć. W sumie fajnie by było, gdyby można było zaprogramować tak, by szyby domykały się z automatu jak po prostu zamykamy auto pojedynczym kliknięciem.
d
damian92
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: damian92 »

Czy jest możliwe, że moduł komfortu uległ zmianie podczas wgrywania nowego oprogramowania (dokładniej to akcje fabryczne 24T6 KR01 i 97U9 KR02) ? Czy to są rzeczy niezależne ?
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

ps: a co to za akcje|?
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Post autor: sPoOn »

[quote="damian92"]Czy jest możliwe, że moduł komfortu uległ zmianie podczas wgrywania nowego oprogramowania (dokładniej to akcje fabryczne 24T6 KR01 i 97U9 KR02) ? Czy to są rzeczy niezależne ?[/quote]

Co do 97U9 to na pewno nie, bo ta akcja dotyczyła jedynie odpowiedniego zabezpieczenia przewodu elektrycznego w komorze silnika. Co do reszty nie wiem, ale raczej żadna akcja nie powinna zmieniać wyposażenia Twojego samochodu, a tym także jest moduł komfortu.
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Nie chcę wprowadzać w błąd, ale może to nie dotyczyło zmiany modułu komfortu, a jedynie jego oprogramowania? Jak zgłębiałem temat modułu komfortu w ETCE i nie tylko, to wynikało z tego, że jest kilka modułów komfortu do 6R (6 czy 7) i każdy z nich występuje w kilku wersjach, które już różnią się tylko oprogramowaniem- np. inna częstotliwość odbioru sygnału kluczyka.
Ale mówię- to tylko czysta hipoteza, mogę się mylić;)
Obrazek
d
damian92
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: damian92 »

Pytam bo o dziwo nagle mam możliwość otwierania/domykania szyb z pilota, a wcześniej tego nie było.
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

No to chyba mam rację:P
Obrazek
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

Post autor: kuci5 »

[quote="damian92"]Pytam bo o dziwo nagle mam możliwość otwierania/domykania szyb z pilota, a wcześniej tego nie było.[/quote]

Nic tylko się cieszyć ;) Prawda? :bb:
Awatar użytkownika
LameBoy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: LameBoy »

a może wcześniej tak miałeś tylko Ci cierpliwości nie starczyło ;)
pamiętam jak sam to pierwszy raz wypróbowywałem u siebie i raz nic, drugi nic, a problem tkwił w tym, że zamykanie szyb czy otwieranie się zaczynało po przytrzymaniu guzika kłódeczki dobre 2-3 sekundy :P i trzeba trzymać aż do momentu kiedy poziom otwarcia/zamknięcia jest taki jak chcemy
"3,5 czy 3,8 sek do 100km/h i tak i tak się zesrasz z wrażenia, więc po co przepłacać jak to szybsze auto jest zazwyczaj dwa razy droższe..." ;)
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote="damian92"]Pytam bo o dziwo nagle mam możliwość otwierania/domykania szyb z pilota, a wcześniej tego nie było.[/quote]Ta możliwość była (zależnie od modułu komfortu) i dawała sie zakodować. Być może przy zmianach zostało ustawione na aktywne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”