Polo 6N by kalenji84

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kalenji84
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kalenji84 »

No właśnie mnie tez to zdziwiło.I wole kupić nowe sprężyny.A orientuje się ktoś ile bierze średnio mechanik za taka wymianę 4 sprężyn.
To moje Polo by kalenji84 viewtopic.php?f=29&t=22027&start=0
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

http://allegro.pl/sportowe-sprezyny-obn ... 66348.html
nowy Vogtland 50/50 bardzo tanio. Szkoda kasy na wymianę, to jest prosta sprawa, powinieneś sobie poradzic, poszukaj na forum bo było wiele razy o tym pisane.
Awatar użytkownika
kalenji84
Raczkujący
Raczkujący

A powiedzcie mi czym najlepiej pomalować te znaczki VW zwykłym sprayem matowym czarnym czy może są do tego specjalne farby w aerozolu.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

zdejmij znaczki i pomaluj sprayem (w każdym sklepie z lakierami - czarny mat w sprayu) tylko najpierw odtłuść, bo lakier będzie odpadał

p.s co do sprężyn to nie kupuj więcej niż -40, jeżeli więcej tylko kit (zestaw: skrócone amortyzatory + sprężyny)
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

[quote="kalenji84"]A orientuje się ktoś ile bierze średnio mechanik za taka wymianę 4 sprężyn.[/quote]

zależy u kogo gdzie :D średnio to 40zł za sztuke
Awatar użytkownika
kalenji84
Raczkujący
Raczkujący

Witam wszystkich dzis odpisal mi Pan z allegro ze ma do sprzedania spręzyny (komplet przód tył) za 150zl Aututechnicsa.Prosze was o opinie czy warto czy lepiej dołożyc troszke kasy i kupic cos lepszego.Oto link :
http://allegro.pl/item1209972911.html
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Za Autotechnixa to drogo. Można je nieraz za 70 zł wyrwać. Ale ja bym dołożył i kupił coś lepszego.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Kup coś markowego KW, H&R, Weitec, Eibach etc.
Chińskie wynalazki sobie odpuść, w końcu to elementy zawieszenia wiec decydują o naszym bezpieczeństwie.
Awatar użytkownika
kalenji84
Raczkujący
Raczkujący

Tez właśnie tak myślałem ze lepiej kupić coś lepszego żeby później nie żałować jak po miesiącu będzie trzeba na nowe wymieniać.
Znaczek z tylnej klapy już usunięty :-) teraz czas na listwy boczne ale mam pytanie po usunięciu tej czarnej mocnej taśmy zostaje mi minimalne jak by obramowanie tego napisu z tyłu i nie wiem jak to usunąć czy grzać jeszcze suszarka i trzeć czy może to po kilku myciach samo się wytrze bo nie chce żeby tez zostało tak po listwach próbowałem tez pasta tempo i troszkę jakby mniej, ale z bliska i tak widać :-(
No napis z tyłu usunięty oraz znaczki pomalowane na czarny mat a co do listew to jednak muszą zostać bo jak odkleiłem to były uszczerbki z lakierem wiec przykleiłem ja na nowo ale i tak już z tymi znaczkami lepiej wygląda, teraz zostało mi jeszcze kupić zawieszenie i felgi ale to musi poczekać niestety brak funduszy. Może samo zawieszenie w tym miesiącu się uda Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kalenji84
Raczkujący
Raczkujący

[quote="Paffcio"][quote="kalenji84"]powiedział ze w super stanie jest zawieszenie[/quote]
w super stanie a wydaje mi sie ze ciekna amorki juz[/quote]

Pisałem do tego Kolegi i on zapewnia ze sa w super stanie i naprawde warto kupic,a one chyba nie ciakną tylko są pomalowane czarna farba zeby zakonserwowac przed rdza ale moze sie myle :-(
Mam problem bo rozmawiałem z mechanikiem i odradził mi obniżać samochód nawet o -40 mm bo powiedział ze w każdej chwili mogę coś urwać bo będzie za nisko oraz ze nigdzie samochodem nie wiade .I teraz nie wiem co robić czy obniżać czy dać sobie spokój i założyć tylko ładne felgi 15 calowe.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
WaCki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: WaCki »

-40 nie zauwazysz roznicy przegladnij tematy kolegow, jezdza po kilka lat i jakos nic nie urwali a maja minimum -60.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

kalenji84 a do czego potrzebujesz auto??
sam zdecyduj
oczywiście jak będzie niżej to będą małe problemy z krawężnikami itp
coś za coś
Awatar użytkownika
kalenji84
Raczkujący
Raczkujący

No do jazdy po mieście i po asfalcie ale czasami lubię wyskoczyć poza miasto nad wodę jak i do lasu wiec nie wiem :-(
A powiedzcie mi jak założył bym na seryjne zawieszenie jakieś ładne duże felgi myślałem nad 15 cali czy może 16 tez się zmieszczą i nic nie będzie obcierać czy to będzie brzydko wyglądać.Proszę o szczere opinie.
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

będzie brzydko wyglądać...

gleba i 14" :grin:
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
kalenji84
Raczkujący
Raczkujący

Witam wszystkich mam prosbe do was zebyście pokazali mi zdjecia swoich aut ktore sa obnizone jedynie przez sprezyny na seryjnych amorkach o -40mm/-40mm.Bede bardzo wdzieczny za zdjecia >pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”