Problem z skrzynia biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

No nie wiem niemcy zlewają zawsze płyny i oleje, ja mam od niego jedną skrzynie i jest malina hula że hoho. a wiem że ma jeszcze jedną od 1.4 diesla, nie zawachł bym się zeby ją wziać gość daje gwarancje rozruchową tak że nie ma problemu.
A dodam że moja tez była bez oleju, nawet ostatnio zaglądałem sprawdzając olej i jest w bardzo dobrej kondycji nie ma żadnych opiłków ani nie jest metny.
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Bo te grubsze opilki beda na dnie :butcher: I nie wyleca razem z olejem, zeby je wyplukac trzeba boczny dekiel odkrecic, ale jak koles daje gwarancje to pewnie wie co sprzedaje ale i tak bym mial obawy tak jak ja co kupilem i mam dylemat czy ja zakladac czy 4 nie wlozyc :D
Obrazek
V
Vivar
Newbie
Newbie

Post autor: Vivar »

yy juz wiem gdzie ten wyciek. Otóż jest poprostu małe pęknięcie. Czym radzicie mi je, zakleić/zalepić?
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Jakims klejem, moze poxilina ? A moze zaspawac
Obrazek
V
Vivar
Newbie
Newbie

Post autor: Vivar »

poxylina nic by nie dała :D zalepiłem zimnym spawem i jest git :grin:
B
Butthead
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Butthead »

Może trochę odgrzeje ale nie chciałbym zakładać nowego wątku. Czy ktoś z Was może się orientuje, czy skrzynia CEG podejdzie do silnika 3f?
Awatar użytkownika
Bercik
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bercik »

Pasować będzie, ale ma inne przełożenia niż skrzynia z 3F. CEG była montowana w AAV, NZ i 1W
p
polo11
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polo11 »

skrzynia w moim 3f

Obrazek

Obrazek

i mityczne 3F na silniku ;) Obrazek

Obrazek
A
Anka !KKS!
Newbie
Newbie

Post autor: Anka !KKS! »

Witam. W swoim polo '95 1.0 mam problem ze skrzynią biegów. Mianowicie polecono mi wymienić mechanizm zmiany skrzyni biegów. Staram się, załatwić go na giełdzie poprzez znajomego ale mam problem, gdyż każda kolejna okazuje się niepasująca. Mechanizm z zewnątrz wygląda tak (zdjęcie nie moje) http://img52.imageshack.us/i/drekpolo.jpg/. I odchodzi od niego jedna linka (cięgno?), oraz taki grubszy jakby pręt. Ostatni mechanizm był "prawie" dobry, tylko, że właśnie odchodziły od niego dwie linki (cięgna?). A ja mam jedną linke i ten grubszy pręt jakby.
Czy ktoś miałby zdjęcie tego konkretnego mechanizmu, razem z linkami bym mogła dać znajomemu, lub określić mi jakoś fachowo jak mam to wytłumaczyć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”