spryskiwacze lamp w 6n?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

[quote="d4ri0"][quote="borys_wrocek"]A po co ci układ poziomujący i spryskiwacze ?? i tak będzie to nielegalne i tak, więc po co się męczysz.[/quote]
nie masz racji.
Spryskiwacze są obowiązkowe w Polsce od chyba 2002 roku a do końca 2001 były zalecane. Poza tym żaden policjant nie sprawdzi czy masz układ samopoziomujący. Jedynym warunkiem jest gładkie szkło reflektorów lub soczewka. Zresztą większość aut z USA z xenonem jest nielegalnie dopuszczona do ruchu bo w USA spryski nie są wymagane a te samochody u nas są zarejestrowane i po badaniach technicznych, na których niby wszystko było ok.[/quote]

Akurat mam rację, auto od 2000 muszą być wyposażone w układ samopoziomujący i układ oczyszczania szkła.
Układ samopoziomowania ci każdy policjant sprawdzi, każe ci wjechać na krawęznik.
co do swiateł ksenonowych to nie masz racji, nie ma znaczenia czy masz soczewkę czy gładkie szkło, liczą się tylko wbite oznaczenia DC/DR, bez nich poleci dowód niezależnie od tego czy masz spryski czy nie.
Zresztą przeczytaj przepisy
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

czytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że musisz mieć gładkie szkło albo soczewkę. Kwestia żarnika, albo d2s do soczewki albo d2r jak jej nie ma.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
b
borys_wrocek
Swój
Swój

a ja ci powtarzam że to nie ma znaczenia bo są xenony bez gładkiego szkła i soczewek, i tak są robione fabrycznie. liczy się tylko oznaczenie.
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

kiedys takie robili.np. Lancia kappa,ale to byly lata 90.teraz,albo gladkie szklo,albo soczewka
[size=12px]http]

b
borys_wrocek
Swój
Swój

d4ri0
zaciąłeś się?? I co udowadniasz? że obecnie produkuje się lampy z palnikami xenon gładkie lub z soczewką?? no to super, fakt ogólnie znany ale nie wiem co to ma do tematu dyskusji.
a ja dalej powtarzam że chcesz miec xenony to musisz mieć do tego homologowane lampy (których do 6n nie ma) a od 2000 roku samopoziomowanie i spryski.
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

po pierwsze to zaciąłeś a nie zaciełeś. Po drugie po co ta głupia dyskusja?auta z usa jeźdza i policja ma to gdzies.jesli chodzi o 6n to mozliwe ze nie ma takich lamp,ale 6n jest sprzed 2000 roku wiec nie potrzeba ani spryskow ani samopoziomowania.ale nasza policja jest tak rozgarnieta,ze wystarcza lampy z soczewka takie jak ma Kamil88c,nie pamietam nazwy i do tego spryski.poza tym nie robmy zbednego OT w temacie.jak chce to moze zalozyc spryski a jak doczepia sie do xenonu to zawsze moze wrocic do zwyklych zarowek.
[size=12px]http]

ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”