[quote=""MarioGTI""]no tak tylko ze ty masz 9n

[/quote]
A co to za różnica? Samo dorobienie kluczyka - pilot + frezowanie grotu to koszt taki sam. Różnica może polegać pewnie tylko w programowaniu transpondera w kluczyku. Do połączenia się z imobilaizerem, może ze względu na CAN, pewnie potrzeba lepszego kabla i lepszego oprogramowania, żeby dodać nowy klucz do imo. Choć i tak nie wydaje mi się, żeby jakiś "fachowiec" powinien wołać za to sporo więcej. W 9N może to zrobić każdy mając kabel i odpowiedni program... (jest manual na forum) Nie wiem jak w 9N3, ale za pewne sama procedura jest ta sama. Kwestia kabla i programu, który się połączy. Jeśli "fachowiec" jest w to wyposażony, nie rozumiem, dlaczego ma za to brać więcej. Jednak ten spory koszt, o którym pisze MarioGTI ponosi się tylko wtedy jeśli kluczyk się zgubiło i chce się dorobić całkowicie "świeży" klucz. Jeżeli ktoś chce sobie dorobić scyzoryk, bo takiego nie ma, a chce mieć sterowanie z pilota, to wcale nie musi tego robić i płacić. Można wtedy przełożyć pastylkę ze starego, zwykłego klucza do scyzoryka i po kłopocie (zapasowy klucz cały czas nikt go przecież nie rusza). Wtedy koszt samego scyzoryka z dorobieniem grotu to będzie ok 150zł. - Trzeba jednak tutaj zwrócić uwagę, ze w tej cenie można dostać oryginalną elektronikę klucza w nowej, ale chińskiej obudowie. Ja tak kupiłem. Jakość na pewno słabsza, jednak znośna. Nowy ori scyzoryk będzie trzy-czterokrotnie droższy (w ASO).