przednie lewe koło czujnik ABS, i prawe tylne koło czujnik ABS błąd sporadyczny dlatego dało się skasować właśnie ten,
objawy masz takie że czujnik lewy przedni do wymiany a ten z tyłu łapie błąd czasem, też możesz wymienić od razu lub poczekać i wymieniać później...wszystko zależy od funduszy i chęci.
Obadaj przy okazji przewody które idą do czujników. Ja miałem tak że po wymianie czujników (na 100% sprawne, sprawdzane), i tak dalej był babol na ABS czujniku. Okazało się że przewód był przetarty i tak się schowało przetarcie że ciężko było znaleźć. Naprawiałem i hula do dziś.
czujnik wymieniony. trzeba bylo zdjac hamulce i tarcze i zmasakrowac dziada. nowy przypilowac zeby wszedl. i po przejechaniu paruset metrow kontrolka zniknela. wykasowalem z pamieci i zobaczymy jak bedzie.
w tylnym pewno kostka szwankuje pod kanapą - rozepnij przeczyść jakimś kontaktem lub tym podobnym ustrojstwem i powinno pomóc , a co do ewentualnej wymiany to czujka jest razem z kabelkiem nie tak jak z przodu - czyli dodatkowo trza go jeszcze przeciągnąć właśnie pod kanapę
jechalem sobie z wlaczonym vagiem i czyta predkosci na wszystkich kolach. raz na jakis czas pojawia sie ten blad i kontrolka swieci. przeczyscilem dzis jakim plynem do zlota, srebra, miedzi itp. ciekawe czy pomoze.