Smołę z lakieru najlepiej usunąć poprzez glinkowanie nalezy umyc auto i na mokro myc specjalna lakiernicza glinka nie zostawia ona zadnych rys czy maz jak w przypadku nitra
Ze swojego doświadczenia mogę podpowiedzieć, że w miarę świeże kropki ze smoły można zmyć Decabitem (dostępny na Orlenie). Stare kropki asfaltowo-smołowe niestety musiałem potraktować papierem ściernym 2500 na mokro i później polerka. Benzyna ekstrakcyjna może dać radę, jak również zwykła Pb95 ale u mnie nie zdała egzaminu.
[quote=""madmax""] Stare kropki asfaltowo-smołowe niestety musiałem potraktować papierem ściernym 2500 na mokro i później polerka.[/quote]
raczej nie była to w takim razie smoła, a bardziej jakaś farba bo decabit bardzo skutecznie usuwa nawet wielkie kropy wewnątrz felg
[quote=""Borek""]raczej nie była to w takim razie smoła, a bardziej jakaś farba bo decabit bardzo skutecznie usuwa nawet wielkie kropy wewnątrz felg[/quote]
Wiem, że jest skuteczny - pomógł mi przy pracy w autach "rodzinnych" ale u mnie na masce i błotnikach przednich nie dało rady i pewnie masz rację, że to jakaś farba. Auto zakupiłem już takie i wydawało mi się, że jest to niemiecki asfalt dlatego taki mocny :crazy:
sebeq a słyszał kiedyś o tar removerach? Nie żyjemy już w PRLu, że trzeba na każdym kroku improwizować, są preparaty specjanie przeznaczone do usuwania smoły z aut, benzyna wypada blado przy nich. Jak już koniecznie chcemy coś z półki w castoramie to lepiej naftę oświetleniową
zejdzie, ale benzyna szybko wyparowuje, trzeba się uwijać no i użyć troche siły. Tar removery oparte są głównie na nafcie dzięki czemu można spryskać element, zostawić na 10 min i kropki same spływają, wystarczy dosłownie dotknąc je szmatką
Mogę polecić Preparat Prestone Bug & Tar Remover, który w zeszłym roku kupiłem za niewielką kasę w realu. Szybko i dokładnie usuwa zwłaszcza smołę i robale.
ja kupilem kiedys i mam nadal w Carfurze za chyba 8 zl w spreju wystarczy popsikac poczekac okolo 30 sekund wszystko schodzi, jak odpisze nazwe dam znac
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 15:59 przez MarioGTI, łącznie zmieniany 1 raz.
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km
[quote=""Paweł1""]A na żywicę (z drzew) można użyć to samo co do smoły?[/quote]
Na smołe i na żywicę polecam preparat Sanesolv Extra.
Bezpieczny dla lakieru, nie jest tak tłusty jak nafta i benzyna ekstrakcyjna, no i przedewszystkim nie śmierdzi tak jak inne "zamienniki".