[quote=""d4ri0""]UP!
wczoraj byłem w firmie, która zajmuje się usuwaniem drobnych rys, polerką, itp.
http://www.s-plus.pl/
używają środków APP i 3M. Pokazali mi co robią te środki APP. Wzięli trochę pasty na maszyne i rozprowadzili na kawałku mojego auta, potem drugą pastą. Efekt rzeczywiście jest niezły, ale czy te srodki są na prawdę dobre i czy będzie po nich efekt wet look. Poza tym zrobili to na brudnym kawałku auta a po tych dwóch pastach lakier był gładki jak pupa niemowlaka.
Co myślicie o tych środkach?[/quote]
APP weszło jakiś czas temu na rynek past polerskich - powoli przekonują się do nich profesjonaliści,aczkolwiek linia past 3M nadal ma wzięcie i w większości pro na na nich pracuje. Nie wiem w jakiej technologii są wykonane pasty APP , nie znam ich specyfikacji. Natomiast pracowałem nieco APP i dla mnie trochę za bardzo pylą te pasty w porównaniu do 3M.
Ja sięgnąłem właśnie po 3M, ponieważ daje świetne rezultaty przy małym nakładzie pracy - pasty te bardzo szybko działają.
Na fotce tylko zielony i żółty korek, teraz mam już skompletowany cały system 3M z wszystkimi kolorami gąbek (małe i duże) i mikrofibrami 3M
Co do Wet-looku, tego nie da ci pasta polerska bo one służą do korekty i wykończenia powierzchni lakierowanej.
Żeby nadać końcowy efekt trzeba zastosować produkty tzw. LSP (last stage protect) , mam na myśli woski,glaze,sealanty.
Od końcowego efektu czyli jak to nazwałeś wet-look zależy przede wszystkim to w jakim stopniu lakier będzie przygotowany.