spryskiwacz tylnej szyby nie dziala

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Miłek""]tak, że nie wiem, jak zabrać się za jej odkręcenie[/quote]
Wystarczy wyjąć od strony klapy.
[quote=""Miłek""]toż to rozbój w biały dzień![/quote]
W ASO zestaw naprawczy (dysza+rurka) kosztuje ok. 45zł więc jest to normalna cena.
M
Miłek
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Miłek »

Dyszę normalnie by się pewnie wyciągnęło, ale moja jest złamana tak, że reszta dyszy jest na równo z otaczającą ją rurką metalową i nie mam pojęcia, jak ją wyjąć. Da się jakoś od drugiej strony klapy, może chociaż wypchnąć?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Miłek""]Dyszę normalnie by się pewnie wyciągnęło, ale moja jest złamana tak, że reszta dyszy jest na równo z otaczającą ją rurką metalową i nie mam pojęcia, jak ją wyjąć. Da się jakoś od drugiej strony klapy, może chociaż wypchnąć?[/quote]
Bosze, widzisz i nie grzmisz. Przecież napisałem wyżej jak to zrobić. Ciężko pomyśleć że jak wyjmiesz część od tyłu to potem czymś wystarczy przepchnąć?? No nie rób z siebie sierotki takiej :)
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Ja swoja przepychałem igłą. Jak nie pomagało to rozgrzaną iglą probówałem przepchnąć. Zazwyczaj pomagało, jeśli nie to mozna pompką sprobowac przedmuchać :D
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Kamil K""]Ja swoja przepychałem igłą. Jak nie pomagało to rozgrzaną iglą probówałem przepchnąć. Zazwyczaj pomagało, jeśli nie to mozna pompką sprobowac przedmuchać [/quote]
Kamil K tu chodzi o coś zupełnie innego. Koledze końcówka tej czernej dyszy ułamała się i nie ma jak jej wyjąć. Próbuje mu wytłumaczyć żeby wyjął dyszę od drugiej strony, ale on dalej swoje. że mu dysza siedzi w tej metalowej końcówce. Może fota pomoże zrozumieć jak to jest zmontowane w środku w mechaniźmie wycieraczki:
Obrazek
Tak to wyglada jak jest całe. Czarny element wchodzi w białą rurkę. Wnioski nasuwają się same.
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

To juz rozumiem.
On bez problemu wychodzi w doł. Trzeba go szarpnąc do dołu i wyjdzie :)
M
Miłek
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Miłek »

Szarpnąć za co? Bo z drugiej strony widzę tylko wężyk dochodzący do jakiegoś białego plastiku i nie wiem, jak najpierw to rozebrać. Próbowałem siłowo, ale o mało co się nie pokaleczyłem.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Miłek""]Szarpnąć za co?[/quote]
No właśnie za ten biały plastik. Najlepiej kombinerkami. Lekko ruszając na boki, trzeba ciągnąć do dołu. Bywa zasyfione nieźle w środku i dlatego ciężko ją wyjąć.
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Dawno go u siebie sciagałem i nie pamietam dokladnie za co szarpnac. U mnie zeszlo w miare latwo bo kombinerek uzyc nie musialem. Poprostu wlasnie jak mowi czaja, szarpnij do dolu ten biały wężyk.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”