za napis Taxi zabiorą ci dowód albo mandat za brak uprawnień
lepiej postaraj się i coś z mienić bo mogą być nie miłe konsekwencje
Czy możesz nieco rozwinąć temat, bo z tego co wiem taksówka musi mieć mnóstwo innych rzeczy np.: numer, cennik, podświetlanego koguta (oryginalnego) z homologacją, kasę itp. Natomiast jeśli miałbym być uważany za "oszusta" to po pierwsze musiałbym przewozić osoby i pobierać od nich opłatę, a drugie to chociaż powinienem mieć licencje na przewóz osób.
Oczywiście doskonale wiem co miałeś na myśli, jednak myślę, że domniemane spotkanie z policją skończy się demontażem glapy, która jest "na magnes", ewentualnie konfiskatą.
Prawo uściśla ideę koguta do roli sygnalizatora, świetlnego zresztą, a ten powinien być zasilany kablem (napięciem z gniazda pojazdu lub innego źródła). I tu mam to szczęście, że mam jedynie napis na skrzyneczce na dachu, i mówiąc szczerze to mogę identyczny napis umieścić na całym boku auta- podstawą do kontroli dla policji w takim momencie może być jedynie brak odpowiedniej widoczności, jeśli okleiłbym szyby.
Nie chciałbym wyjść na przemądrzałego, zwyczajnie tak to widzę, oczywiście postaram się dowiedzieć więcej w tym temacie.
Pozdrołs
ko zack, No tak, przepraszam. Za jakiś czas na bank wpadnę na co innego.
patrycju5z, Do policji jakoś nie mam przekonania, poza tym zależy mi na aucie i na twarzy, również w sensie fizycznym.