Polo by Amalena

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

i jak z polo dzieje sie cos?? jakieś nowe foteczki :D
Obrazek
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Post autor: Amalena »

Witam ponownie.

Polo rusza na nowo! Nie jest jednak prowadzone przez Amalena/ę, a przeze mnie czyli męża- zatem witam ( nie zakładam nowego konta), z tej strony Blahany.

Ok! od czasu ostatnich postów pogrzebałem nieco przy polu tj. : uszczelka pod głowicą, świece, kable, aparat zapłonowy, oleje, filtry, pierdoły, pierdoły, pierdoły. A co (dla mnie) najważniejsze zawieszenie- w sumie bez przeszkód mogę sie zapisać do "naglebie.pl". Oczywiście jest do zrobienia ogrom rzeczy z czego większość wynika z faktu, że tak mam i nie mogę innaczej, co lepsze auto miało służyć jako odpychacz zanim nie skończę zaczynać swojego nismo. Nie wszystko jednak zawsze idzie zgodnie z planem, i tu mogę powiedzieć, że cieszy mnie TO.
Postaram się na bieżąco opisywać zmiany i naprawy dokonywane w polo- nezie, jak i oczywiście dokumentować je fotografiami.
Blaszak "SZOPKA GARAGE" :assasin:
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Fajnie fajnie, chwalisz się słownie a teraz poprzyj to jakimiś fotkami.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

pstryk...
Obrazek

pstryk...
Obrazekodgania złe duchy i złą policję

pstryk...
Obrazek

pstryk...
Obrazek

pstryk...
Obrazekwewnętrze

Proszę bardzo... W sumie jestem ciekaw czy coś się pokaże bo to moja pierwsza przygoda ze zdjęciami, do tej pory wysługiwałem się Żoną.

Podoba się?!
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

W sumie gleba szału nie robi. Jak już jeździsz na takich kółkach to porozglądałbym się na Twoim miejscu za jakimś bagajem.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Hehe i nie zrobi na razie większego, do puki nie wyoram bejmów na inne opony zostaje tak jak jest. Powodem jest tu fakt, że przy rozmiarze 175/70/13 strasznie trą o nadkola, które już i tak są podklepane a plastiki podcięte.Po tym jak już będę miał wymarzone 175/50/13, znów wszystko zdemontuję i będę skracał, podcinał, utwardzał, a jak na ten czas nie narzekam mimo haczenia o garby wydechem (w poznaniu są okropne garby niekiedy). Co do bagaja zdecydowanie mówię nie ze względów ekonomicznych jak i również dla tego, że najpewniej pogubię wszystko co na nim miałbym wozić dla dekoracji, a jak mniemam o deko Tobie chodziło. Za to patrzę dorwać kapsle w chromie!!! Miałem okazję wyłudzić je od znajomego elektryka z VW Transportera 2, a że gość jest dydek to nie sprzedał!

A dziś zamontowałem w polo- nezie bardzo przydatną rzecz

Obrazek

WZMACNIACZ ŚWIATŁA STOP
MONSTER WIATA

Obrazek
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Fenkju, fenkju.

Tak się dzisiaj złożyło, że jadąc do ZUS-u zabrałem dwie dziewczyny (żeby nie napisać dziewczynki[ale paliły]) "na stopa", co przypomniało mi moje wizyty na Ukrainie i w Rosji. Otóż w tych krajach panuje pewien zwyczaj, osoby, które nie zdążyły na komunikację miejską lub nie zmieściły się w dany środek transportu (sytuacja nagminna) zatrzymują auta na ulicy, mówią dokąd zamierzają się dostać, ustalają opłatę i gazu.
Zaraz po odwiezieniu owych pań przypomniałem sobie, że kiedy robiłem "Projekt Jetta" kolejny mój znajomy elektryk podrzucił mi peerelowską glapę z taryfy, którą jeździł milion lat temu. I choć śmierdzi to rat-lookiem (gdzie widziałem podobne polo) mam zamiar tą glapę zainstalować na dachu. Pierwszą sprawą jest to, że wygląda niecodziennie (sama w sobie), i pasuje wiekowo do auta, a drugą fakt, że na pewno wzbudzi sporo humoru jak i również (w co nie wątpie) mnóstwo śmiechu, ale w końcu śmiech to zdrowie! :jester:

Obrazek

Ło duju fink
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

hehe jedno taxi juz bylo tyle ze 2f:) moze chcesz oldschoolowy taksometr do tego jeszcze:P
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Dzięki bruczyk zastanowię się nad tym, prędzej paski magnetyczne na boki, niejako w środku nie chcę robić rozgardiaszu bo wnętrze bardzo mi się podoba i jest układne (nie mówię o swoim a o polo osiemdziesiątsześćce)

Wziąłem się zatem za tę glapę a, że ma to być dla picu a nie na stałe postanowiłem użyć magnesów z głośników, które są od ręki dostępne (każdy je ma gdzieś w piwnicy czy w garażu). Ja nie zaglądając do p........j piwnicy dzyndzłem do kumpla (moje są kruwa w piwnicy) i ekhm pożyczyłem jego.
Po czym popsułem

Obrazek

Rozebrałem (majsel+młotek), połamałem ringi i wkleiłem w glapę przy pomocy kleju "na ciepło" rezygnując z oryginalnej podstawy. Miała być pianka do okien ale nie kukłem do piwnicy :banghead: znów.

Obrazek

I powiem wam, że trzyma jak jasna cholera, muszę tylko coś podkleić co by lakieru nie niszczyło!

Obrazek

No, jutro się dowiem czy zniszczy mnie mafia taryfiarzy (haha), tak mnie żona straszy- zamiast powiedzieć, że to durny pomysł :crazy:
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

lol no litosci. taxi ???
Awatar użytkownika
patrycju5z
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: patrycju5z »

Jak granatowy to sobie policje zrob ;]
Mały ale wariat!
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=38104

VW Polo 86c 1988r HZ 45KM 1.0
Ford Focus mk1 2004r TDCI 100KM 1.8
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

za napis Taxi zabiorą ci dowód albo mandat za brak uprawnień
lepiej postaraj się i coś z mienić bo mogą być nie miłe konsekwencje
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

za napis Taxi zabiorą ci dowód albo mandat za brak uprawnień
lepiej postaraj się i coś z mienić bo mogą być nie miłe konsekwencje
Czy możesz nieco rozwinąć temat, bo z tego co wiem taksówka musi mieć mnóstwo innych rzeczy np.: numer, cennik, podświetlanego koguta (oryginalnego) z homologacją, kasę itp. Natomiast jeśli miałbym być uważany za "oszusta" to po pierwsze musiałbym przewozić osoby i pobierać od nich opłatę, a drugie to chociaż powinienem mieć licencje na przewóz osób.

Oczywiście doskonale wiem co miałeś na myśli, jednak myślę, że domniemane spotkanie z policją skończy się demontażem glapy, która jest "na magnes", ewentualnie konfiskatą.
Prawo uściśla ideę koguta do roli sygnalizatora, świetlnego zresztą, a ten powinien być zasilany kablem (napięciem z gniazda pojazdu lub innego źródła). I tu mam to szczęście, że mam jedynie napis na skrzyneczce na dachu, i mówiąc szczerze to mogę identyczny napis umieścić na całym boku auta- podstawą do kontroli dla policji w takim momencie może być jedynie brak odpowiedniej widoczności, jeśli okleiłbym szyby.

Nie chciałbym wyjść na przemądrzałego, zwyczajnie tak to widzę, oczywiście postaram się dowiedzieć więcej w tym temacie.

Pozdrołs

ko zack, No tak, przepraszam. Za jakiś czas na bank wpadnę na co innego.

patrycju5z, Do policji jakoś nie mam przekonania, poza tym zależy mi na aucie i na twarzy, również w sensie fizycznym.
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
patrycju5z
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: patrycju5z »

sarkazm :) ale moze znajdzie sie jakas mniej inwazyjna stara tabliczka.... :-)
Mały ale wariat!
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=38104

VW Polo 86c 1988r HZ 45KM 1.0
Ford Focus mk1 2004r TDCI 100KM 1.8
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Co do tej taksy, to czasem sobie zakładam i jeżdżę ... i mijałem wiele patroli, tajnych nie-tajnych, strażników teksasu, drogówek itp... i cholera śmieją się(?!), a przecież te polo nie wygląda, i nie jest taksówką- co się dzieje z wymiarem sprawiedliwości kruwa!

A może faktycznie przerobię auto na federalnego?!

15.06.11 Myślałem dzisiaj nad "POLJCIA".

Z rzeczy bieżących: nie kupujcie dorabianych farb w spreju! Chyba, że novol, bo nie schną nawet po 2 tyg. i co najlepsze nie kupowałem u byle kogo tylko w profesjonalnej mieszalni! Znów muszę obudzić pistolet.

04.07.11
Farba jest. Nie wiem kiedy jej użyję, ale jest.

Co się dzieje- toczenie zamachu + tunink (robi się), + wyważanie (zaraz po zamachu), zbieżność, że brak słów(jutro), skrzynia pięć (czeka na w/w), sprzęgło, dospawanie mocowania wydechu (puściło) zrobione, regulacje elektyrycznoniczne (brak terminów). Tyle na dziś.
MONSTER WIATA

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”