gemius edytuj swoje posty a nie pisz jeden pod drugim, bo w końcu dostaniesz karteczkę i staraj się korzystać z rad jakie dałem Ci w moim pierwszym poście !!!
[quote=""gemius""]odnośnie filtru paliwa coś sprawdzał ( ściągnął wężyk który podaje już paliwo na pompe i kompresorem dmuchali w bak ) - paliwo szło[/quote] W ten sposób to mógł sprawdzić tylko szczelność układu paliwowego a nie filtr. Pompa wtryskowa w AEF-ie wytwarza podciśnienie (ciśnienie z kompresora wypcha paliwo, ale sama pompa wtryskowa może nie zassać).[quote=""gemius""] wyczytałem że VAG obsłuży:"Geralnie Auto-scan powinien odczytać następujące mduły:[/quote] [quote=""vjarecki tytuł: do czego ta wtyczka""]Złącze diagnostyczne masz standard ODB a to kwadratowe na foto nie jest diagnostyczne (nie były mocowane w taki sposób)
Jak już pisałem poczytaj a potem zadaj pytanie w odpowiednim dziale - tu kanały, jakie ma 6N diesel:
viewtopic.php?f=20&t=11095&p=89576#p89576
Jeżeli masz coś z wymienionego wyposażenia to powinno się połączyć.
immo mógł ktoś wcześniej usunąć w Lucas-ie od spodu pompy jest sterowanie wykonawcze, trudniej jest już z Bosch-em bo immo steruje ECU.[/quote]
[quote=""gemius""]Panowie a możliwe jest że pasek rozrządu przeskaczył o pare ząbków?? [/quote] Jeżeli przeskoczyłby o parę ząbków to musiałbyś kupić inny silnik, bo naprawa tego była by droższa niżeli zakup sprawnej używki.