lutekwwl - 9N - czarna perła :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Ciastek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ciastek »

Jak chcesz to mogę Cię dopisać do Dynosoftu ale będziesz musiał podjechac do Tych :grin:
ZIELONE TDI - ECO 137KM/307NM
YAMAHA R1
Awatar użytkownika
lutekwwl
Newbie
Newbie

Post autor: lutekwwl »

Bardzo bym chciał, ale nie dysponuje jeszcze taką kwotą :) chip planuje dopiero na lato. Ale jak byś się zorientował, czy ktoś na terenie warszawy robi taki zlot grupowy, to daj znać na prv, albo tu :)
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtsen1 »

Co do auta to chyba modyfikacji nie planujesz :D 15 alusy ? no bez jaj :P jakim cudem z 75 koni wyszło Ci 190 NM jak ja ostatnio byłem na hamowni i przy 98 koniach wyszło mi 196 NM :D Co do CHipa ( zmiana oprogramowania ) zrób to u kogoś kto ma hamownię i ma renomę . Ja za 600 zł robiłem we Wrocku u kolesia dobrze znanego w branży . Gwarancja i hamownia , polecam .
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

no bez jaj :P jakim cudem z 75 koni wyszło Ci 190 NM jak ja ostatnio byłem na hamowni i przy 98 koniach wyszło mi 196 NM
Nie chcę ciebie stresować wojtsen1 ale chyba masz słabego chipa bo 195Nm jest w serii jak nie wierzysz to poszukaj sobie danych technicznych tej jednostki. lutekwwl pisze prawdę. Możliwe że z wiekiem autko traci moc będę to wiedział niebawem bo też chcę je chipować. Z tego co wiem to po takim zabiegu powinno być co najmniej 230Nm

http://www.motofakty.pl/testy_i_porowna ... &typ=26113
Obrazek
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

aaa przepraszam sprawdziłem , na początku miał 190 :D po zmianie mapy ( tzw chipie ) ma 250 NM przy 98 KM . Pozdro
Awatar użytkownika
lutekwwl
Newbie
Newbie

wojtasen1 a może napiszesz coś więcej jak sie teraz Twoje autko sprawuje bo chipie z takimi parametrami? :) Bardzo odczuwalne to wszystko jest? Jak ze spalaniem i żywotnością silnika itp itp :)
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

No powiem tak . Po wgraniu pierwszego programu zrobiło się 105 KM ale turbina była przeładowana i zdecydowałem się na słabszy program 98 KM . Przy pierwszej jeździe japa sama rozszerzała . Naprawde nie jest to demon szybkości ale potrafi utrzeć nosa nie jednemu "GTI bez I " :D krótko : jest różnica . Żywotność silnika : dobrze trzeba ocenić stan przed takim zabiegiem , ja już jestem pół roku po zmianie programu i nie ma żadnego problemu ( poza tym szanująca się firma daj zawsze gwarancje na podzespoły objęte zmianą mapy ). Spalanie : ( nie wierz że spalanie spada :P ) mi wzrosło tylko przy mocnym deptaniu , przy normalnej jeździ nie ma zmian z oryginałem . Według mnie : warto bo to nie jest duży koszt a auto zmienia swój charakter na +
P.S. korzystaj tylko ze znanych Ci warsztatów i koniecznie z hamownią . Pozdro
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Damian91 »

Dałbyś rade nagrać jakiś film obrazujący sprint do setki i elastyczność na 3cim biegu ?
Awatar użytkownika
lutekwwl
Newbie
Newbie

to jak z tym filmikiem, da rade nagrać? :)
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Wystarczy poszukać w necie :acute: (różnica kolosalna :shock: )http://www.youtube.com/watch?v=I3cxysCG-Fc
Obrazek
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Zbierajcie na chipa bo warto od kilku dni śmigam na nowym programie i naprawdę jest czym poszaleć. Spalanie znacząco się nie zmieniło jak na razie po 650km w trybie mieszanym 2/3 trasy 5,2l/100km. Tylko pamiętajcie że po modzie trzeba bardziej uważać na turbinę i temp oleju.
Obrazek
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Jakiś wykres...? :D
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

u mnie po chipie jednak więcej pali , w mieście przy mocniejszej jeździe do ok 8 litrów . przy spokojnej ok 6 , tak więc 1.5l więcej . Ale i tak polecam
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Przy spokojnej jeździe spali mniej ale jak kilka razy powkręcam go do 4000obr to spalanie szybko rośnie wiadomo z czegoś moc musi się brać :D
Ja żałuję tylko że od razu po zakupie go nie chipowałem ,a tak to rok się męczyłem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

[quote="wojtsen1"]u mnie po chipie jednak więcej pali , w mieście przy mocniejszej jeździe do ok 8 litrów[/quote]

Nie mam pytań, tyle to bali Octavia kolegi 1.9 TDI po programie na 147 KM i ostrym bucie w mieście... :banghead:
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N”