wybaczcie, że tak późno odpowiadam ale dopiero mam dostęp do netu i troszki czasu.
Rozwiązalem problem centralnego;) po 4 godzinach szukania;)
mianowicie rozebrałem wszystko po kolei zacząłem od pompki gdzie sprawdziłem czy dmucha w dwie strony wyczyściłem i działa jak szalona ale nadal nie działało więc kolejno wszystkie drzwi odłączałem i sprawdzałem i wszystko ok więc szukałem po trójnikach, czy aby któryś się nie odłączył i to również nie to i już zrezygnowany :banghead: całkiem z pomoca przyszedł mi Znajomy mechanik Andrzej (którego pozdrawiam) :piwo: i poradził, żebym sprawdził co z siłownikiem zamknięcia klapki paliwa i eureka problem znaleziony, pękła gumka na siłowniku i uciekało powietrze problem rozwiązany;) :yahoo:
kolejne moje pytanie to SWAP, mianowicie jaki silnik by tu najlepiej pasował, tzn przy zamianie którego mogło by być najmniej problemu?? wogóle męczy mnie dieselek ale to za dużo zachodu więc pozostanę przy Pb ale tera pytanie jaki silnik najmniejszym kosztem można by zmienić i z czego oraz jakie klamoty będę musiał zmienić.
pozdrawiam