suff - VW Polo 6N Fox

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
witek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: witek »

[quote=""suff""][quote=""LyszyK""]Ogólnie szkoda,ze nie dałeś - 60 na przod, tył jest teraz niżej niż przód i jakos dziwnie to wyglada [/quote]

tyl bedzie podniesiony na kapselkach troche do gory, ale z racji ze nie mam warsztatu pod reka gdzie moglbym takie zmiany robic, wyglada to teraz jak wyglada :-)[/quote]

przyznaj sie lepiej ze te wszystkie zdjęcia to fotomontaż, a w bagażniku masz dwa worki kartofli :D
My white lincoln (zapraszam do komentowania): viewtopic.php?f=40&t=775&start=0

update: post tutułowy
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

[quote=""witek""][quote=""suff""][quote=""LyszyK""]Ogólnie szkoda,ze nie dałeś - 60 na przod, tył jest teraz niżej niż przód i jakos dziwnie to wyglada [/quote]

tyl bedzie podniesiony na kapselkach troche do gory, ale z racji ze nie mam warsztatu pod reka gdzie moglbym takie zmiany robic, wyglada to teraz jak wyglada :-)[/quote]

przyznaj sie lepiej ze te wszystkie zdjęcia to fotomontaż, a w bagażniku masz dwa worki kartofli :D[/quote]

moglbym byc zgryzliwy i dopiec na temat szyby, ale ugryze sie w jezyk i napisze ze procz tych workow dodatkowe obnizonie zapewnia mi stary zestaw amorkow ktory woze w bagazniku. jakby nie patrzec dodatkowy ciezar zawsze jest ;-))
Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: NobySun »

Jak zrobisz to o czym piszesz że zrobisz to już nie będzie zwykła biała pola, ale coś naprawdę fajnego! Powodzenia!
Ja bym zdjął listwy z drzwi...
jako że czekam na odpowiedź w pewnej prywatnej sprawie to mam chwilę i zrobiłem Ci autko bez listewek:

Obrazek

Spełniłem dobry uczynek, więc może doczekam się maila zwrotnego...
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

[quote=""NobySun""]Jak zrobisz to o czym piszesz że zrobisz to już nie będzie zwykła biała pola, ale coś naprawdę fajnego! Powodzenia!
Ja bym zdjął listwy z drzwi...
jako że czekam na odpowiedź w pewnej prywatnej sprawie to mam chwilę i zrobiłem Ci autko bez listewek:

Obrazek

Spełniłem dobry uczynek, więc może doczekam się maila zwrotnego...[/quote]

dziekuje za zdjecie bez listewek, mialem juz takie zrobione przeze mnie :-)

listewki pojda weg, albo bede malowal na bialo przy okazji robienia blacharki i malowania lusterek i klamek, ale wszystko w swoim czasie. pieniadze nie spadaja z drzewa, ale jest ich wystarczajaco duzo, aby co miesiac brnac do przodu o krok :-)
Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: NobySun »

Ale z drugiej strony, mając całą potrzebną kasę na mody, nie było by takiej przyjemności.
Wjechałbyś na warsztat, zrobił wszystko co masz zrobić.
Wszedł do sklepu z listą wszystkich rzeczy i kupił ten zestaw.
Po tygodniu/dwóch skończyła by się zabawa.

A tak, od jednej do drugiej modyfikacji, jest odskocznia dla codzienności i wiecznie jest o czym gadać.

Też się pozbywałem listewek. Wczoraj miałem pół godzinki więc odkleiłem tył za kierowcą - fajnie wyczyściłem klej rozpuszczalnikiem.
Dziś podjechałem żeby resztę zrzucić :( okazało się że drzwi kierowcy były puknięte i jest tam coś robione!!! ALE JAK!!!
Na lakierze tym pierwszym była taśma klejąca do listew, której do malowania nie zerwali, rzucili na nie drugi lakier i drugą taśmę a ja zgodnie z instrukcją od Mario6N podgrzałem i zabieram się do... no właśnie - do zrywania listwy z lakierem.
Dobrze że tylko kawałeczek poszedł... bo więcej przekleństw niż poszło to ja nie znam.
Life goes on :) a listwy zostają :/
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

NobySun: no wlasnie ja tez sie boje tego ze lakier odejdzie z listwami, gdyz moja Pola byla tez puknieta od strony pasazera. Wyszlo dopiero jak zdjalem tapicerke gdy zakladalem centralny zamek... jak listwy zostana u mnie to pojda w kolor, nie beda sie tak rzucac w oczy jak teraz...
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

no i kolejny dylemat.... kola 13" czy 14". troche ostatnio czytalem na temat zdolnosci do hamowania i zastanawiam sie czy 14" kola nie beda za duze.... a narazie nie mam kasy na wymiane tarczy i zaciskow na nowe.... i co tutaj zrobic ;-))
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Primo »

Gdzie Ty takie rzeczy wyczytałeś?? Ja mam troszke mocniejszy silnik bo 999 50KM w sumie jeden kit :D założyłem 15 i śmigam aż miło, i z hamowaniem nie mam problemów co wczoraj sprawdziłem, oczywiście przez przypadek :P Jeśli alu to nie 13 tylko większe, ja tam nie znalazłem żadnych fajnych wąskich 14 czyli do 7".
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

[quote=""Primo""]Gdzie Ty takie rzeczy wyczytałeś?? Ja mam troszke mocniejszy silnik bo 999 50KM w sumie jeden kit :D założyłem 15 i śmigam aż miło, i z hamowaniem nie mam problemów co wczoraj sprawdziłem, oczywiście przez przypadek :P Jeśli alu to nie 13 tylko większe, ja tam nie znalazłem żadnych fajnych wąskich 14 czyli do 7".[/quote]

Primo, a jaki rozmiar opon montujesz na te 15"? Na tej stronie jeden z Polomaniakow pisze ze po zalozeniu 185/55 stracil troche mocy.
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Primo »

Ja zamontowałem 175/55 czyli smartowskie, które dosyć cieżko zdobyć, ale idzie jak sie chce :D . Strata mocy może jest ale nieodczuwalna, naciągnołem je na 7" Riale, i polówka od razu lepiej wygląda. Jak chcesz foty to w moim temacie są.
A jeśli chodzi o średnice to dużo sie nie różniły od zimówek na których jeździłem czyli 155/70/13
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

no i w koncu udalo mi sie pojechac za miasto zeby porobic kilka fotek mojej Połówki :-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

i jeszcze jedno pytanie. dzisiaj uderzyl mi w szybe kamyk i zrobil pajaczka. mozna to skleic w jakikolwiek sposob czy trzeba wymienic cala szybe?
Awatar użytkownika
Mlody
Początkujący
Początkujący

Post autor: Mlody »

Z tego co wiem to zalezy jak mocno szyba dostala. Podobno mozna nawiercic miejsce w ktorym dostala i zakleic zeby dalej nie pekala.
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

dobra to realizacja planow ciag dalszy:

1. felgi 6jx14 + opony 185/65/14
2. lampy tylne mleczno biale

znalazlem zderzaki szerokie w przystepnej cenie (na moje oko) i jesli sie uda to autko bedzie mialo je zamontowane juz na zlocie :-). Czekam takze na lampy przednie z migaczami firmy JOM.

Niestety autko narazie zostaje w Zielonej Gorze, w celu przeprowadzenia napraw:

- sprawdzenie okablowania komputera gdyz ciagle nie mozna sczytac informacji w VAG. padlo podejrzenie ze okablowanie pomiedzy wtyczka OBD2 a samym komputerem jest przegnite i dlatego nie dziala.
- przegub
- termostat
- lozyska (przy kole)
- klocki hamulcowe
- tarcze hamulcowe
- poduszki i lozyska amortyzatorow
- mokra skrzynia biegow (pewnie simmering jest nieszczelny)

Mam nadzieje ze 2 tygodnie i bede mial autko znow w Szczecinie. :-) Pozniej zostanie odstawienie auta do kuzyna ktory zrobi blacharke (pozbedzie sie rudej) i zamontuje i pomaluje klamki, lusterka i zderzaki na bialo.

a pozniej to juz tylko zbierac na fajne audio do srodka i marzy mi sie bialo-czarna skora w srodku :-)
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: witek »

[quote=""suff""]opony 185/65/14[/quote]
ze co? suff ogarnij sie ori zamiennik to 185/55/14 a to i tak balon, a co dopiero 185/65/14... :doh:
My white lincoln (zapraszam do komentowania): viewtopic.php?f=40&t=775&start=0

update: post tutułowy
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”