6n2 by mateuszz117 NEW IMAGE - bbs, bra

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

nie wiecej, z listwami jest tak ze wiecej jest pracy ze zdejmowaniem, zakladaniem niz samego malowania, poza tym mala powierzchnia, malo lakieru potrzeba. a ile to nie wiem, chcialem to robic na wiosne ale zmieniam auto i nie orientowalem sie dokladnie. ;)
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mateuszz117 »

poki co to ats-y sa polerowane przeze mnie wlasnorecznie..dzis jedna felge juz skonczylem,,ciezko bylo..palce troche bolaly na poczatku ale efekt jest... :D i nic nie bedzie obcierac..jak zakladalem glebe to pierwsze co to byla przymiarka alusow i jest tak cudnie jakby te felgi mimo ze maja et 28 byly rozmiarowo stworzone do polo..gdyby mi tarlo czy cos to bym nie wzial tej gleby...glupie gadanie "trzec bedzie i ble ble ble" trzeba zalozyc,przymierzyc dopiero gadac ewentualnie robic przerobki...a co do tylu to niewiem czy bede go obnizal bo zdaza sie wozic kilogramy na tyle i nie bede jezdzil z dusza na ramieniu czy nie przytrze czy opony nie rozwali...po co sobie problemy stwarzac dodatkowo :grin:
Jeżdże nisko..leże na glebie..grunt to zawieszenie..<!-- s]
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote="mateuszz117"]glupie gadanie "trzec bedzie i ble ble ble"[/quote]

wydaje mi się, że to nie jest głupie gadanie tylko doświadczenie :grin:

a co do przymiarki to też ona wszystkiego nie mówi, trzeba wziąć i się przejechać po naszych wspaniałych polskich drogach, wtedy będzie wiadomo czy trze, czy nie :)

autko ładne, kolorek również, ale ja bym listwy pomalował, ale to tylko moje zdanie, swoją drogą Polo Kefira też miało czarne listwy i mogło się to podobać :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

kolejny mod: :grin:
Obrazek

tylni tez umalowany,czeka na montaz..
Obrazek
na tasme dwustronna ta gabczasta wystarczy jak przylepie :) ?

i zdejcie felgi po polerce...
Obrazek

(zostala juz tylko jedna do pelni sukcesu :evil: )
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote="mateuszz117"]na tasme dwustronna ta gabczasta wystarczy jak przylepie :) ?[/quote]
wystarczy ale kup solidną, np. w kazdej mieszalni lakierów dostaniesz Wurth'a tasiemke

mody zacne imho to koło wogole nie bedzie pasowało do 6n2 :)
Awatar użytkownika
przemek 26
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: przemek 26 »

na co trzyma sie ten napis POLO tez na taśmę dwustronną,nie ma żadnego śladu na klapie po demontazu tego napisu i pytanie w sprawie amorków...jaki jest "rozmiar" wczesniej z tych amortyzatorów bo przymierzam się reż do takich tylko chyba te -60 bedzie zbyt nisko??
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

przemek 26
napis polo tez na taśmie jest, nie ma śladu jak podgrzejesz zeby klej zrobił się jak guma i ściągniesz napis, następnie benzyna ekstrakcyjna a na koniec mozesz tempem przeleciec w tym miejscu...
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote="mateuszz117"]glupie gadanie "trzec bedzie i ble ble ble"[/quote]

ET 28 przy oponie 195/50 15 i glebie - 60 nie daje dużo do myślenia :) , ale Ty wiesz lepiej powodzenia i przyjemności z jazdy po nierównościach życzę :)
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

tu jeszcze stare zdjecie na 13" zimowych..a alu juz zakladalem,,,jezdzilem i po dziurach i nic nie trze wiec ja wiem najlepiej... :D byc moze nie jest to -60 ale bardzo sporawo usiadlo jak na mniejsze obnizenie...wiec lamie stereotyp :D
Obrazek
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

To teraz Sobie policz zimówki 13 ET 43 alu Et 28 czyli 1,5 cm szerzej na samych felgach + jeszcze balon 195/50 dodatkowo 1 cm także masz różnicę w szerokości 2,5 cm :)
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

wiec tak..cala sobota zeszla przy aucie znow ale...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

oprocz tego zaciski i bebny poszly w kurewska czerwien 8-)
Obrazek

ale poki co i takalu ida na sprzedanie a poki co bedzie wersja (bandit/widmo) taka:
Obrazek

edit:09.03.2010r

dzis byla kolejna przymiarka alu..tym razem to alessio 15" bodajze 6.5J i oponka 175/50 :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

naciagnieta byla juz elegancko :D ale niewiem...to chyba jeszcze nie to..wydaje mi sie ze taki wzor jeszcze nie pasuje do auta?moze cos z rantem?przymierzalem tez bbs ale tylko 6" i za waska :lol: moglbym jeszzce na swojego 7-calowego ats-a naciagnac tamta opone,bylby wiekszy hardcore,moze tyl by nie obcieral wtedy..ale gdzies juz nie lubie tych moich felg :evil: doradzcie co :acute:
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Sory ze post pod postem :this:

dzis ostatecznie zakupilem opony i alusy..po setkach przymiarek wybor padl ze wzgledu na wyglad i parametry(ktore ciezki bylo dobrac) na MSW 15" znow 7J et bodajze 43, i tak na przodzie oponki continental 175/55 z rantem ochronnym naciagniete w stozek :mrgreen: na tyle poki co moje yokohamy 195/50 tez z rantem.beda kiedys albo takie jak z przodu albo jeszcze wezsze,bardziej naciagniete 8-) i jak?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

[quote="mateuszz117"]ale gdzies juz nie lubie tych moich felg :evil: doradzcie co :acute:[/quote]

Życie uczy pokory :) Teraz to wygląda w miarę dobrze :oki:

Zdecydowanie jeszcze tył jest w kozie, jak masz możliwość to na talerzykach w dół :!: Koniecznie :grin:
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Felgi MSW ok, ładnie komponują isę z autem, wcześniejsze propozycje jakoś mi nie leżały wogóle. Jak zwykle przywalę się do bębnów malowanych na inny kolor niż srebrny lub czarny, dla mnie to masakra jest :roll:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

doradzcie cos...mam na tyle poki co oponki 195/50 ale za szerokie chyba sa..bo gleba ok ale jak jechalem ostatnio na tyle z niezlym kompletem (czyt. tesciowa m,in itd :grin: ) to przycieralo znow farbe z nadkola...tak przy normalnych ludziach wagowo jest git..ale i tak sie zastanawiam czy nie rozklepac nadkoli lekko?podobno sie okleja z zewnatrz tasma zeby lakier nie dostawal tak po tylku i zeby naprezenia sie rozchodzily lepiej i gumowy mlotek i ognia! kumpel tak robil i niby ladnie sie da...probowal tak ktos?albo jest tez wyciaganie nadkoli za pomoca bejsbola czy cos :grin: i dodam ze chce to zrobic tak zeby blotnikow i samych nadkoli nad felgami nie malowac :glare: podobno sie da...
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”