A ten gaz to jest na pewno sekwencja? Niby powinien byc bo w koncu kolektor plastikowy i wielopunkt, ale rózne ludzie rzeczy montują. Przy mieszalnikowym gazie ze zwężką w dolocie takie zamulenie byłoby całkiem uzasadnione
[quote="Joker"]Ja sam nie wymieniałem ale samochód mam od roku więc nie wiem czy ktoś kiedyś nie wymieniał. a da się to jakoś sprawdzić [/quote]
Może być tak że masz skrzynię wymienioną na krótszą tj np. od 1.4 albo do 1.3, albo bebechy od którejś z nich. Nie wiem czy po numerze części w Etce można znaleźć jak tak to trzeba spisąc ze skrzyni numer i sprawdzić w etce. Chyba że obudowy są takie same dla wszystkich albo jak tylko śordek ma zmieniony to kupa :scratch:
Krótką ale jaką miałeś?
Przy krótkiej właśnie nie osiągniesz dużej prędkosći max ale lepsze przyspieszenia. Tak jest np. w rajdówkach przy krótkiej skrzyni osiągają np. max 180 km/h. Inna kwestia że wystarczy by miał wymienione przełożenie 5 biegu na krótsze. Nie wiem tylko jak będzie z obrotami. Ja mam 1.6 AEA ze skrzynią z 1.3 ADX ale narazie maxa nie próbowąłem bo auta nie dotarłęm, jak możes zjeszcze chwilę poczekać to jak dotrę sprawdzę u siebie ile pójdzie max.
No tak bo ty masz odciecie paliwa przy 5800. Ja tez tak mialem tylko mam program i krece teraz pod 7 tys. Tyle ze ja mam kompletnie inny silnik. Borek w swoim AEE ma do 5800